Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Svet KS Plavž se je dne 25. 1. 2023 sestal na svoji 2. redni seji.

Po tem, ko je Vlada z uredbo za gospodinjstva določila najvišjo maloprodajno ceno megavatne ure toplote iz sistemov daljinskega ogrevanja, se bo cena ogrevanja na Jesenicah že z januarjem znižala za okrog 13 odstotkov.

Jesenice, 26. januar – Občinski svet Občine Jesenice se je danes sestal na svoji 2. redni seji.  Svetniki in svetnice so na prvi vsebinski seji novega mandata obravnavali 13 točk (s podtočkami).

V nadaljevanju je opisano nekaj dejavnosti in javnih pozivov Eko sklada. Eko sklad nudi nepovratna finančna sredstva in ugodne kredite za okolju prijazne naložbe fizičnih oseb, gospodarskih družb in javnega sektorja.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je centre za socialno delo obvestil, da je v Uradnem listu RS, št. 7/23 objavljen Količnik uskladitve preživnin in nadomestil preživnin za leto 2023, na podlagi katerega se v skladu s 107. in 198. členom Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17, 21/18 – ZNOrg, 22/19, 67/19 – ZMatR-C, 200/20 – ZOOMTVI, 94/22 – odl. US in 94/22 – odl. US, v nadaljevanju DZ) v mesecu januarju uskladi preživnina, določena z izvršilnim naslovom. Center za socialno delo skladno s 3. točko 198. člena DZ pisno obvesti upravičenca in zavezanca o vsakokratni uskladitvi in novem znesku preživnine. To obvestilo je skupaj s sodno poravnavo, pravnomočno sodno odločbo oziroma z izvršljivim notarskim zapisom izvršilni naslov.

Iz Uradnega lista RS, št. 7/23, objavljenega s strani Vlade Republike Slovenije, izhaja, da se preživnine, ki so bile usklajene 1. 2. 2022 (to pomeni, vse preživnine, sklenjene pred januarjem 2022), s 1. 2. 2023 povečajo za 10,3 odstotka. Pri uskladitvi se upošteva kumulativna rast cen življenjskih potrebščin od meseca, od katerega je bila preživnina nazadnje določena ali usklajena.

 

Pripravil: CSD Gorenjska

Zapisnik 2. redne seje Sveta Krajevne skupnosti Slovenski Javornik – Koroška Bela, ki je bila v četrtek, 12. 1. 2023, ob 18. uri v sejni sobi Krajevne skupnosti, Cesta Borisa Kidriča 37/c, na Slovenskem Javorniku.

Na cesti skozi Trebež je ponoči prišlo do vdora cestišča. Ker je vdor razširjen pod skoraj celo cestišče in sega v globino 3-4 metre, je bila edina možnost popolna zapora ceste. Cesta je tako popolnoma zaprta med avtobusno postajo Straža in objektom Cesta v Rovte 11, nanjo opozarjajo opozorilne table. JEKO bo pristopil k sanaciji vdora, cesta pa ostaja popolnoma zaprta do nadaljnjega.

Kabinetu župana mag. Petra Bohinca sta se danes pridružili dve podžupanji, ki ga bosta, poleg dogovorjenih zadolžitev, tudi nadomeščali v času njegove odsotnosti oziroma zasedenosti. Na funkcijo podžupanje je župan imenoval Tino Repovž iz vrst Socialnih demokratov ter Sabino Mulalić iz vrst Gibanja Svoboda.

Dne 11. januarja 2023 ob 18. uri je v sejni sobi KS Blejska Dobrava potekala 2. redna seja Sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, na kateri je bilo obravnavano naslednje:

Projekt meritev radioaktivnega radona v gospodinjstvih, ki ga Ministrstvo za zdravje izvaja od 2019, je prinesel dober vpogled v tveganje zaradi izpostavljenosti radonu. Projekt se nadaljuje tudi v letu 2023, pri čemer Ministrstvo za zdravje financira omejeno število meritev (480 meritev, od tega 400 meritev v radonsko ogroženih občinah in 80 meritev v radonsko manj tveganih občinah. Vse stanovalce, ki jih zanima, koliko radona imajo doma, Zavod za varstvo pri delu vabi k sodelovanju v projektu.

V naslednjem tednu se začne dolgo pričakovana obnova Delavske ulice in dela Ulice Viktorja Kejžarja v sklopu 1. etape 2. faze ureditve območja KS Sava. Znotraj investicije bosta obnovljeni oziroma urejeni Delavska in Kejžarjeva ulica na območju od krožišča pri upravni enoti mimo kitajske restavracije do TVD Partizan Jesenice, v sklopu sanacije ceste pa je predvidena tudi izvedba dela nove fekalne kanalizacije, rekonstrukcija vodovoda, meteorne kanalizacije ter ureditev javne razsvetljave. V tem času, torej od naslednjega tedna do predvidoma maja 2023, ko je predviden zaključek investicije, bo na omenjenem območju popolna zapora ceste. Izvajalec, podjetje HIP KA d.o.o., bo za stanovalce v območju zapore omogočal prevoznost ceste, ko to zaradi narave del ne bo mogoče, pa jih bo o tem obvestil dan vnaprej. Investicijo bo Občina Jesenice financirala iz svojega proračuna, pogodbena vrednost pa znaša okrog 750.000 € (natančneje 747.472,12 € z DDV).

Uporabne povezave