Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Septembra se prične obnova pokopališkega objekta na Blejski Dobravi, ki poleg energetske sanacije objekta vključuje tudi prilagoditev za enostavnejši dostop funkcionalno oviranim osebam.

Danes so na Hrušici odprli prvo jeseniško ferato – ferato Dobršnik. Ker struga potoka Dobršnik poteka delno po jeseniški, delno po kranjskogorski občini, sta novo pridobitev uradno odprla (in se prvič po njej povzpela) oba župana, Blaž Račič in Janez Hrovat, v družbi mag. Almina Gorinjaca, direktorja Zavoda za šport Jesenice, ki upravlja s ferato, ter predsednika KS Hrušica Janeza Marinčiča.

1. avgust je bil od leta 1954 naprej praznik občine Jesenice, takrat še skupne, ki je segala od Rateč do Rodin. Leta 1998 so člani občinskega sveta občine Jesenice izglasovali spremembo, da se za občinski praznik izbere 20. marec, ko se je leta 1929 takratni trg preimenoval v mesto, 1. avgust pa ostane spominski dan v spomin na oborožen spopad Cankarjeve čete z Nemci na Obranci na Mežakli, prvi spopad na Gorenjskem v drugi svetovni vojni. Vsa leta Občina Jesenice s člani borčevske organizacije ohranja spoštljiv odnos na te dogodke iz narodnoosvobodilnega boja.

Občina Jesenice v soglasju z občinami soustanoviteljicami Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta.

Uporabne povezave