Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Kranj, 8. april 2022 – Na svoji 17. seji v tem mandatu in prvi v letu 2022 so se, v prostorih Mestne občine Kranj, sestali župani gorenjske regije. Na dnevnem redu seje je bilo 11. točk, osem vsebinskih. Župani so se seznanili z informacijo o programiranju na nacionalni in regionalni ravni, aktualnih razpisih Ministrstva za okolje in prostor, s potrebno pripravo regionalnih prostorskih planov, predlogom vzpostavitve gorenjske kreativne mreže ter s pobudo Evropske komisije, imenovano Misija za prilagajanje podnebnim spremembam. V okviru današnje seje so potrdili tudi Regijsko celostno prometno strategijo za širše območje Julijskih Alp ter imenovali člane v Svet TEPN Gorenjske.

 

Javnost obveščamo, da je za jutri, 9. 4. 2022, napovedana čistilna akcija po krajevnih skupnostih odpovedana zaradi slabe vremenske napovedi. Vsem, ki ste si že v teh dneh, izven uradnega termina čistilne akcije, vzeli čas za čiščenje naše okolice, se iskreno zahvaljujemo.

 
Komunalno podjetje Jeko d.o.o. obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Peričnik ali Završnica, da je z dnem 8. 4. 2022 preklican ukrep o racionalni rabi s pitno vodo. Kljub preklicu pa uporabnike prosijo za odgovorno ravnanje s pitno vodo, saj vodni viri niso neusahljivi. Zahvaljujejo se za razumevanje.

Uporabne povezave