Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

  • Prenova železnice tudi uradno končana
  • Med narcise z busom
  • Medalja za hrabrost tudi za Tino
  • Na Meteoriti splet znanosti in fantastike
  • Še en športni poligon na Jesenicah
  • Na upravni enoti veliko vlog
  • Alarmni sistem nad Koroško Belo
  • Ste danes kaj naredili za svoje zdravje?

Nepovratna sredstva so namenjena za sofinanciranje prireditev oz. dogodkov za ohranjanje tradicij NOV in osamosvojitvene vojne za Slovenijo, prireditev ob praznovanju okroglih obletnic delovanja društev in neprofitnih organizacij (10, 20, 30, 40, 50,… let) v občini Jesenice ter tradicionalnih prireditev, ki se izvajajo najmanj 25 let zaporedoma in je po njih občina Jesenice prepoznavna širši javnosti.

Krajane Slovenskega Javornika in Koroške Bele, ki živijo v neposredni bližini obratov SIJ Acroni, je decembra prestrašil rumeno-rjav oblak, ki se je pojavil nad obratom hladne valjarne. Izvor oblaka so na SIJ Acroni sicer takoj pojasnili in se zanj opravičili, a na podlagi pritožb, ki jih sprejemajo na Krajevni skupnosti Slovenski Javornik–Koroška Bela, krajani niso navdušeni niti nad hrupom, prahom in ostalim onesnaževanjem, ki ga po njihovem mnenju povzroča sicer največji zaposlovalec v občini.

Za prodajo nepremičnine ID znak: parcela 2172 408/7, v izmeri 6 m2.

V petek, 22. aprila 2022, se ponovno odpira sistem Gorenjska.bike. Gorenjska mreža za izposojo koles je začela delovati v juliju 2020 kot enoten sistem izposoje koles, vzpostavljen v petih gorenjskih občinah: na Jesenicah, v Kranju, Naklem, Radovljici in v Tržiču. Skupaj je na razpolago več kot 250 koles, od tega jih je okoli 60 % s pomožnim električnim pogonom. Na Jesenicah se nahaja 6 postaj - nasproti Zdravstvenega doma Jesenice za trafiko, na Slovenskem Javorniku nasproti picerije Venezia, na Blejski Dobravi nasproti gasilskega doma, na Hrušici, ob TIC Jesenice ter v bližini Občine Jesenice.

Veljavni ceniki, opis paketov in druge informacije glede uporabe sistema so objavljeni na spletni strani www.gorenjska.bike. Uporabnik lahko izbira med sezonskim paketom, mesečnim paketom ali paketom JeseNice Bikes. Uporabniški račun je mogoče ustvariti s spletno prijavo ali preko mobilne aplikacije mobiln.si. Ob registraciji uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo, ki ni prenosljivo. Uporabniki storitev sistema so lahko vse fizične osebe, starejše od 14 let. Vsaka kolesarnica ima samopostrežni terminal, ključavnice in kolesa. Uporaba je preprosta, izposoja in vračilo kolesa vzameta nekaj trenutkov. Pri vračilu kolesa uporabnik kolo potisne v ključavnico in preveri, da je vračilo uspešno zaključeno. Če je kolo uspešno vrnjeno, se na ključavnici pokaže modra lučka. Sistem deluje od konca aprila do predvidoma novembra.

 

Cenik izposoje

Veljavnost izbranega paketa je leto dni od dneva nakupa. Na letni in mesečni paket velja 50% popust, ki se obračuna pri nakupu. Vse navedene cene so z DDV. Paket električna kolesa vsebuje uporabo navadnih in električnih koles.  Čas uporabe koles znaša 840 minut na teden, časovno razpoložljivost za tedensko uporabo sistema lahko uporabnik koristi nepretrgoma ali si čas  razporedi.

1. Sezonski paket

  • Navadna kolesa: 25,00 € (cena s popustom 12,50 €)
  • Električna kolesa: 50,00 € (cena s popustom 25,00 €)
  • Nadgradnja paketa navadna kolesa v električna kolesa: 25,00 € (cena s popustom 12,50 €)

2. Mesečni paket

  • Navadna kolesa: 10,00 € (cena s popustom 5,00 €)
  • Električna kolesa: 20,00 € (cena s popustom 10,00 €)
  • Nadgradnja paketa navadna kolesa v električna kolesa: 10,00 € (cena s popustom 5,00 €)

3. Jesenicebikes paket

  • Električna kolesa: 20,00 €

Pomoč uporabnikom

  • Za lokalni sistem JeseNICE bike (Zavod za šport Jesenice): +386 31 334 423, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  ( od ponedeljka do nedelje od 8.00 do 20.00)
  • Klicni center za pomoč uporabnikom: +386 1 530 53 03

Uporabnik je dolžan koristiti storitev sistema s potrebno previdnostjo, preudarnostjo in skrbnostjo dobrega gospodarja ter v skladu s splošnimi pogoji.

Splošna pravila in pogoji uporabe sistema za avtomatizirano izposojo koles Gorenjska Bike: https://www.gorenjska.bike/

Kratka navodila in napotki za enostavno izposojo in uporabo koles: https://www.gorenjska.bike/o-storitvi/navodila-za-uporabnike

Navodila za uporabo električnih koles: https://www.gorenjska.bike/o-storitvi/navodila-za-uporabo-elektricnih-koles

Odločba o prenehanju statusa grajenega javnega dobra lokalnega pomena za nepremičnine z ID znakom: parcela 2178 700/2, parcela 2178 700/3, parcela 2178 700/4, parcela 2178 700/5, parcela 2178 700/6 in parcela 2178 410/2.

V maju bodo travnike nad Jesenicami ponovno pobelile ključavnice. V tem času se v karavanške vasi in hribe zgrne veliko obiskovalcev in tega jim prav nič ne gre zameriti, kajti pogledi na pobočja polna cvetočih narcis so dih jemajoča. Vendar veliko število obiskovalcev v tako kratkem času predstavlja precejšno obremenitev v dveh najbolj obiskanih krajih – Planini pod Golico in Javorniškem Rovtu. Število parkirišč je zelo omejeno in kaj hitro se pojavi slaba volja pri domačinih, katerih zasebna zemljišča postanejo nelegalna parkirišča in prav tako pri obiskovalcih, ki nimajo možnosti na primernem mestu parkirati avtomobila.

Občina Jesence je lani pilotno izvedla projekt umirjanja prometa imenovan Med narcise z busom in v najbolj obleganih vikendih cesto zaprla za javni promet, namesto tega pa vsem obiskovalcem ponudila brezplačno parkirišče in brezplačen avtobusni prevoz iz Jesenic v Planino pod Golico in Javorniški Rovt (Pristava). In tako bo tudi letos; avtobus z zgoščenim voznim redom bo ustavljal na vseh postajališčih javnega potniškega prometa na svoji relaciji predvidoma 14. in 15. maja, 21. in 22. maja ter 28. in 29. maja 2022. V primeru slabe vremenske napovedi ali zamika cvetenja narcis bodo datumi avtobusnega prevoza prilagojeni. Domačinom, njihovim obiskovalcem ter gostom turističnih in gostinskih ponudnikov bo prehod mimo zapor omogočen.

Ukrep zapore ceste s kombinacijo avtobusnega prevoza se je preteklo leto izkazal za dobro prakso in požel zadovoljstvo pri domačinih in prav nič slabe volje pri obiskovalcih, ki so uživali v brezskrbnem obisku. Če so se do Jesenic pripeljali z vlakom, so ključavnice lahko obiskali brez, da bi zagnali avtomobil!

Informacija s 17. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava, ki je bila v sredo, 6. 4. 2022, ob 19.00, v pisarni KS Blejska Dobrava.

Na povabilo Občine Jesenice in Centra za socialno delo Gorenjske – enote Jesenice je danes v Kolpernu potekalo srečanje izvajalcev socialnovarstvenih storitev in javnih pooblastil s predstavniki javnih zavodov, humanitarnih organizacij in društev v občini Jesenice.

Srečanje je bilo namenjeno pregledu socialnovarstvenih dejavnosti in programov posameznih organizacij s poudarkom na potrebnih prilagoditvah zaradi novih pojavov, težav in trendov ter stisk občanov, na katere je v zadnjih dveh letih močno vplival pojav Covid-19. Na srečanju so se prisotni seznanili z ugotovitvami posameznih organizacij glede trenutne socialnovarstvene situacije v občini, hkrati pa je bilo srečanje namenjeno tudi oceni potreb pri reševanju stisk, iskanju novih idej in možnosti ter dogovoru o možnem skupnem sodelovanju v dobrobit občanov, še posebej tistih posameznikov in ranljivih skupin, ki so pomoči najbolj potrebni.

Prisotne je v imenu Občine Jesenice pozdravil podžupan Miha Rezar, ki je pohvalil delo, ki ga opravljajo različne službe, organizacije, društva in posamezniki na področju socialnega varstva ter tudi zdravstva v občini Jesenice, hkrati pa se jim zahvalil za trud, ki ga v to vsakodnevno vlagajo.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje enega (1) predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega zavoda Osnovno zdravstvo Gorenjske.

Da bi še bolj poenostavili komunikacijo med pacientom in zdravnikom, v Zdravstvenem domu Jesenice uvajajo elektronski dostop do nekaterih zdravstvenih storitev, kjer ni nujno obiskati ali poklicati ambulante. To je možno storiti z aplikacijo doZdravnika.si, prek katere lahko pacienti naročijo napotnice za preglede, recepte za zdravila, bolniški stalež, medicinsko tehnične pripomočke, naročilnice za plenice/vložke in zdravniku predajo kratko sporočilo.

»Aplikacijo pacienti pridobijo tako, da ob prvem obisku v ambulanti svojega zdravnika zaprosijo, naj jim pošljejo e-mail s povezavo, lahko pa za to zaprosijo po elektronski pošti. Prejeli bodo povezavo do aplikacije doZdravnika.si in opravili verifikacijo, ki jo mora zaradi varnosti pacientovih osebnih podatkov potrditi ambulanta«,

pojasnjujejo v Zdravstvenem domu Jesenice. Tisti, ki spletne aplikacije ali elektronskih poti ne uporabljajo, pa lahko svoje naročilo (napotnico recept, medicinski pripomoček, naročilnice za plenice/vložke) zapišejo na že pripravljen obrazec v avli zdravstvenega doma in ga oddajo v nabiralnik svojega zdravnika, ki se prav tako nahaja v avli. Prevzem naročenega je vsak delovnik dopoldne od 10. do 12. ure in popoldne od 16. do 19. ure, prevzem zdravil pa lahko opravijo v lekarni naslednji dan po 15. uri oziroma v roku treh dni.

»Omenjena novost predstavlja prvo fazo sprememb, paciente pa bo v prihodnjih mesecih razveselila tudi druga faza, to je elektronsko naročanje na preglede, ko bodo pacienti do termina za pregled prišli s klikom, brez odvečnega pisanja elektronskih sporočil in telefonskih klicev,«

so še pojasnili.

Uporabne povezave