Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Župan Blaž Račič je včeraj v zvezi z reševanjem problematike visokih cen ogrevanja ponovno sklical sestanek, ki so se ga udeležili predstavniki Občine Jesenice, direktorja podjetij Enos in Enos OTE Andrej Stušek in Robert Pajk, predstavnika upravnikov večstanovanjskih objektov ter predstavniki etažnih lastnikov.

Župan Blaž Račič je v tem tednu v zvezi z reševanjem problematike visokih cen ogrevanja sklical dva sestanka, na katerih so prisotni govorili o kratkoročnih in dolgoročnih rešitvah omenjene problematike. Prvega je v torek opravil s povabljenimi člani občinskega sveta, drugega pa včeraj s predstavniki podjetja Enos kot proizvajalcem toplote, družbe SIJ Acroni ter Inštituta Jožef Stefan.

Splošna bolnišnica Jesenice in Zdravstveni dom Jesenice se pridružujeta tudi drugim dnevom cepljenja, vseslovenski akciji, ki sta jo že drugič spodbudila Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za zdravje.

V Splošni bolnišnici Jesenice bodo cepili v sredo, 12. 1., in v četrtek, 13. 1., med 13. in 16. uro (v 4. nadstropju stavbe A,B). Cepljenje bo potekalo brez naročanja. Za ostale termine lahko zainteresirani pokličejo na telefonsko številko 030 707 969.

V Zdravstvenem domu Jesenice bodo cepili v četrtek, 13. 1., petek, 14. 1., in v soboto, 15. 1., med 8. do 20. uro (vhod za zdravstvenim domom). Tudi tu bo cepljenje potekalo brez naročanja. Ostale termine cepljenja si lahko ogledate na spletni strani ZD Jesenice.

Kljub nesklepčnosti in s tem neizvedeni izredni seji Občinskega sveta občine Jesenice, ki jo je za ta teden sklicala skupina svetnikov, župan Blaž Račič nadaljuje s pogovori in iskanjem možnih rešitev za problematiko višjih cen daljinskega ogrevanja, ki je ob koncu prejšnjega leta prizadela občane Jesenic. V naslednjem tednu je z željo po konstruktivni razpravi na sestanek povabil člane Občinskega sveta, v povezavi z iskanjem alternativnih virov ogrevanja pa je sklical tudi sestanek s predstavniki podjetja Enos kot proizvajalcem toplote, družbe SIJ Acroni ter Inštituta Jožef Stefan.

Uporabne povezave