Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Na Občini Jesenice redno spremljamo stanje v zvezi s koronavirusom in hkrati uvajamo in sprejemamo vse potrebne aktivnosti, ki sledijo ukrepom in navodilom pristojnih državnih organov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Vsi ukrepi, tako lokalni kot državni, so namenjeni preprečevanju koronavirusa, s tem pa zaščiti zdravja občanov oziroma državljanov.

V nadaljevanju navajamo trenutno veljavne in znane informacije, ki jih, glede na potek dogodkov, sproti posodabljamo.

V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost, tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina so v tem času ljudje s težavami v duševnem zdravju.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija ima na Jesenicah že več let pisarno za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Zavedajo se, da trenutna situacija prinaša ogromno stisk ljudi, kar opažajo tudi s strani njihovih uporabnikov, zato so pripravljeni pomagati in prisluhniti tudi ostalim občanom Jesenic, ki bi si želeli pogovora. V smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega koronavirusa je izvajanje njihovih programov omejeno na psihosocialno pomoč in informiranje preko telefona in elektronske pošte. Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski številki 031 758 063 ali 04 583 6200 oziroma pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Uporabne povezave