Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2012 11

O pričakovanem Stanley cup na Placu na Hrušici

V petek pozno dopoldne, so me ožji sodelavci obvestili, da je Kulturno športno društvo Hrušica odpovedalo skupen ogled  hokejske tekme v finalu NHL na velikem platnu na Placu na Hrušici. Vzrok za odpovedi so zapisali sami z več pisnimi izjavami  za javnost.

Nekateri mediji in tudi del jeseniške javnosti pa je v času ogledov tekem na prostem na Hrušici in tudi dan po odpovedi teh ogledov, kritično izjavljali, da  se je ta odpoved »zgodila«, zaradi mojega nesodelovanja pri organizaciji ogledov finala NHL na velikem platnu na Placu na Hrušici.

Ob tem moram povedati, da sem bil osebno in tudi kot župan občine Jesenice s to organizacijo, ki jo je prijavilo Športno – kulturno društvo Hrušica za približno sto krajanov Hrušice, obveščen iz medijev in nič drugače. Ob tem sem dolžan povedati, da se na moje  ime, ali na naslov Občine Jesenice, nihče od  pristojnih iz Športno – kulturnega društva Hrušica, ni obrnil, ali zaprosil za kakršno koli pomoč. Zato so me negativne izjave posameznikov, izrečene v medijih in tudi zapisane v nekaterih medijih, osebno zelo prizadele. Do danes se še ni zgodilo, da bi kot župan v imenu Občine Jesenice zavrnil kakršno koli pomoč, ki so jo entuziasti pri meni iskali. V primeru, da bi se vodstvo Športnega - kulturnega društva pravočasno obrnilo na moje ime, bi vsekakor pomagal pri iskanju in tudi dodelitvi primernega, nadomestnega  prostora za to prireditev v in za korist širše javnosti.

Tomaž Tom Mencinger

župan

Prebrano 4974 krat Nazadnje urejano na sreda, 27 junij 2012 11:06