Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2022 14

Poročilo s 1. redne (konstitutivne) seje Občinskega sveta Občine Jesenice

Poročilo s 1. redne (konstitutivne) seje Občinskega sveta Občine Jesenice Foto: Nik Bertoncelj

Novoizvoljeni Občinski svet Občine Jesenice za mandatno obdobje 2022–2026 se je danes sestal na svoji 1. redni (konstitutivni) seji. Kot župan občine Jesenice v prihodnjem 4-letnem mandatu je zaprisegel mag. Peter Bohinec, imenovani pa so bili tudi člani in članice stalnih delovnih teles občinskega sveta.

Na konstitutivni seji, ki jo je v s skladu z zakonodajo vodil najstarejši član občinskega sveta Vladimir Petković, je predsednica Občinske volilne komisije Martina Hrovat Občinskemu svetu predstavila poročilo Občinske volilne komisije Občine Jesenice o izidu volitev za člane Občinskega sveta Občine Jesenice in poročilo o izidu volitev za župana Občine Jesenice.

Z namenom potrditve mandatov članov občinskega sveta in ugotovitve izvolitve župana je Občinski svet imenoval tričlansko Mandatno komisijo (Tina Repovž, Sabina Mulalić, Zorica Dabižljević), nato pa je na podlagi njenega poročila, poročil Občinske volilne komisije in pregleda potrdil o izvolitvi potrdil mandat naslednjim članom Občinskega sveta, izvoljenim na lokalnih volitvah 20. novembra 2022:

Mojca Čufer, Džeki (Dževad) Halilov, Ferida Klinar, Brane (Branislav) Zajović, Tanja Tarman, Armin Silić, Sabina Mulalić, Tadej Križaj (vsi Gibanje Svoboda), Sonja Tušar, Eva Mlakar, Robert Humar, Irma Jagurdžija Ličina, dr. Ahmed Pašić (vsi Neodvisna lista Za boljše Jesenice), Janez Marinčič, Vladimir Petković, Tina Repovž, Tomaž Tom Mencinger, mag. Peter Bohinec (vsi Socialni demokrati), Maja Križnar, Antonija Gasar, Andrej Vastl (vsi Slovenska demokratska stranka), Žarko Zrnić, Aljoša Ulčar, Blaž Račič (vsi Županova lista Za naše Jesenice), Zorica Dabižljević (Državljansko gibanje Resni.ca), Vlado Mlinarec (Levica), Mateja Ban (Nova Slovenija - Krščanski demokrati) in Tina Jakopič (Slovenska ljudska stranka).

Na podlagi poročila Občinske volilne komisije in pregleda potrdila o izvolitvi je Občinski svet Občine Jesenice nato ugotovil, da je bil na lokalnih volitvah za župana občine Jesenice izvoljen mag. Peter Bohinec, ki je na seji tudi slovesno zaprisegel kot novi župan. Ker funkcija župana ni združljiva s funkcijo občinskega svetnika, je Občinski svet sprejel še ugotovitveni sklep o prenehanju njegove funkcije člana občinskega sveta – na njegovem mestu ga bo nadomestil nadomestni član na naslednji redni seji.  

Občinski svet je nato na seji imenoval Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v naslednji sestavi: Džeki (Dževad) Halilov (predsednik), Tanja Tarman, Sonja Tušar, Andrej Vastl, Blaž Račič in Zorica Dabižljević. Sedmi član Komisije, ki bo zasedel tudi mesto namestnika predsednika, bo imenovan po potrditvi njegovega mandata na 2. seji Občinskega sveta.

Seja je bila nato prekinjena zaradi zasedanja Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je obravnavala in dokončno oblikovala predhodno dogovorjene predloge za sestavo stalnih delovnih teles Občinskega sveta, nato pa je na podlagi njihovega predloga Občinski svet imenoval še naslednje člane delovnih teles:

Statutarno–pravna komisija: Eva Mlakar (predsednica), Žarko Zrnić (namestnik predsednice), Janez Marinčič, Ferida Klinar, Maja Križnar, Tadej Križaj in Džeki (Dževad) Halilov.

Odbor za proračun in finance: Tina Repovž (predsednica), Antonija Gasar (namestnica predsednice), Irma Jagurdžija Ličina, Vlado Mlinarec, Ružica Leskovar, Uroš Škrjanc in Aljoša Markež.

Odbor za družbene dejavnosti: Blaž Račič (predsednik), Vladimir Petković (namestnik predsednika), Mateja Ban, Mojca Čufer, Mateja Drobič, Elvira Garibović in Snežana Nuždić.

Odbor za gospodarstvo in gospodarske javne službe: Brane (Branislav) Zajović (predsednik), dr. Ahmed Pašić (namestnik predsednika), Armin Silić, Aljoša Ulčar, Igor Arh, Marko Zupančič in Vesna Ivelja.

Odbor za okolje in prostor ter gospodarjenje z nepremičninami: Andrej Vastl (predsednik), Sabina Mulalić (namestnica predsednika), Robert Humar, Tomaž Tom Mencinger, Maksud Džamastagić, Irena Kolbl in Branka Stojanović.

Naslednja redna seja Občinskega sveta je predvidena januarja 2023.

 

Gradivo, obravnavano na seji, je dosegljivo TUKAJ.

Prebrano 1126 krat Nazadnje urejano na petek, 16 december 2022 08:43