Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2022 25

Anketiranje in štetje potnikov v mestnem potniškem prometu na Jesenicah

Na Občini Jesenice pripravljamo analizo obstoječega stanja mestnega potniškega prometa za namene priprave nove koncesije in optimizacije potniškega prometa. V sklopu analize, ki jo za Občino Jesenice pripravlja izbrani izvajalec, se bo jutri izvajalo anketiranje in štetje potnikov v mestnem potniškem prometu na Jesenicah na izbranih postajališčih (vzdolž glavne osi od postajališča na Hrušici do postajališča na Koroški Beli). Rezultati ankete bodo služili za izvedbo analize potovalnih navad in strukture potnikov ter njihovih želja in pričakovanj. Anketiranje se bo izvajalo s skupino 10 anketarjev. Anketarji bodo nosili ovratni trak z oznako "anketiranje potnikov mestnega potniškega prometa".

Anketa je kratka, enostavna in anonimna. Potnike bodo anketarji prosili za podatek o izstopni postaji, o njegovem statusu (dijak/študent, zaposleni, upokojenci), o razlogih za uporabo mestnega prometa ter o morebitnih dodatnih željah.

Anketiranje se bo izvajalo od začetka jutranje pa do zaključka popoldanske prometne konice. Anketiranje bo izvedeno tudi eno (zaenkrat še nedoločeno) soboto v mesecu novembru.

Potnikom, ki bodo sodelovali pri raziskavi, se že vnaprej lepo zahvaljujemo za sodelovanje - verjamemo, da bodo informacije pripomogle k oblikovanju čim bolj učinkovitega in za občane Jesenic najbolj zadovoljivega sistema mestnega potniškega prometa.

Prebrano 467 krat Nazadnje urejano na četrtek, 27 oktober 2022 08:07