Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2022 14

Občina Jesenice pred izbiro izvajalca za obnovo Delavske in Kejžarjeve ulice

Občina Jesenice po letos končani prvi fazi izgradnje komunalne infrastrukture v naselju KS Sava nadaljuje še z drugo fazo – obnovo dveh najbolj dotrajanih cest na Jesenicah, Delavske in Kejžarjeve ulice. Prvi korak je izbira izvajalca, javni razpis je že objavljen.

Občina Jesenice je junija letos končala s prvo fazo izgradnje komunalne infrastrukture v naselju KS Sava, tj. na območju uvoza »pri Majolki« do križišča z Ulico Viktorja Kejžarja, Ulice Cankarjevega bataljona na območju enosmernega prometa, Ulice Franca Benedičiča do uvoza v osnovno šolo in Ulice Viktorja Kejžarja v območju križišča z Industrijsko ulico. V načrtu za letošnje leto pa je tudi začetek druge faze, v katero spada obnova dveh ulic z najbolj dotrajano cesto, tj. Delavske ulice in Ulice Viktorja Kejžarja. Občina Jesenice je tako že objavila javni razpis za izbiro izvajalca, rok za prijave poteče v sredini naslednjega tedna. Če bo na podlagi ustrezne in sprejemljive ponudbe izvajalec izbran, se bo investicija začela še letošnjo jesen.

»Kejžarjeva in Delavska ulica sta eni najbolj dotrajanih cest na Jesenicah in zavedamo se, da ju je treba čim prej urediti – tako cesto kot tudi vse komunalne vode. S tem se nadaljujejo dejavnosti v okviru gradnje komunalne opreme na območju krajevne skupnosti Sava in to je za nas zelo pomemben korak. Seveda bomo storili vse, da se dela čim prej začnejo in da naše občanke in občani dobijo novo komunalno opremo in zelo pomembno cesto«,

je povedal župan Blaž Račič. Poleg obnove same ceste Občina Jesenice na omenjenih ulicah načrtuje tudi ureditev ostalih komunalnih vodov, tj. vodovoda, fekalne in meteorne kanalizacije, ter nove javne razsvetljave. Dela bodo po predvidenem načrtu zaključena v roku petih mesecev po začetku del.

Prebrano 619 krat Nazadnje urejano na sreda, 14 september 2022 22:02