Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
avg 2022 03

Pokopališki objekt na Blejski Dobravi pred začetkom sanacije

Septembra se prične obnova pokopališkega objekta na Blejski Dobravi, ki poleg energetske sanacije objekta vključuje tudi prilagoditev za enostavnejši dostop funkcionalno oviranim osebam.

Občina Jesenice v začetku naslednjega meseca pričenja z obnovo pokopališkega objekta na Blejski Dobravi. V Kabinetu župana občine Jesenice sta župan občine Jesenice Blaž Račič in direktor podjetja Kovinar-Gradnje ST d.o.o. Jernej Mrak podpisala pogodbo za izvedbo prihajajoče investicije, ki se bo začela z začetkom septembra, končala pa v roku 10 mesecev, torej najkasneje do 30. 6. 2023.

V okviru investicije je predvidena energetska sanacija celotnega objekta, tj. menjava stavbnega pohištva, izolacija fasade, izolacija tlakov, izolacija podstrešja, menjava strešne kritine in meteornih odtokov, prilagoditev zunanjih tlakov na nove višine, itd., hkrati pa bo z izdelavo klančine in preureditvijo zunanjih stopnic izvedena tudi prilagoditev objekta za enostavnejši dostop funkcionalno oviranim osebam. Z izvedbo investicije se spreminja tudi namembnost objekta, in sicer bo celoten objekt namenjen le pokopališki dejavnosti (v delu, kjer se trenutno nahaja gostinski lokal, bodo čajna kuhinja, prostor za voznika in pripravo žar, razstavni prostor krst in arhiv). Preurejena bo tudi notranjost obeh etaž, natančneje javnih sanitarij, primernih garderob za zaposlene, shrambnih prostorov itd.

Pogodbena vrednost investicije znaša 686.325,01 €, od česar bo 143.307,74 € sofinancirala EU iz Kohezijskega sklada, preostanek pa bo financirala Občina Jesenice iz svojega proračuna.

Prebrano 628 krat Nazadnje urejano na petek, 05 avgust 2022 10:23