Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2021 04

Informacija s 14. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava

Informacija s 14. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava, ki je bila v četrtek, 30. 9. 2021, ob 19.30, v pisarni KS Blejska Dobrava.

Na seji so bile obravnavane naslednje teme:

  • aktivnosti, ki so se odvijale med sejama ali so v teku in
  • priprave na praznovanja v krajevni skupnosti, ki se bodo odvijala ob koncu leta.
  • Predlog povišanja starostne meje za obdarovanje starejših krajanov.

Predsednik je prisotne seznanil, da dela na Lipcah potekajo, prihaja pa  do občasnih objektivnih in subjektivnih težav, kar podaljšuje čas gradnje. Kljub temu je uvoz k Perunu in križišče končano, oprema na črpališču vgrajena. Cesta je do transformatorja in trije uvozi k hišam asfaltirana, urejene pa so tudi bankine. Gradnja kanalizacije in drugih vodov  na vseh odsekih do stanovanjskih objektov vključno z glavnim vodom vse do hiše Baleka je končana. Balek ne dovoli vgraditve vodov pod njegovo parcelo in pogajanja še potekajo. V tem tednu bo opravljeno dodatno asfaltiranje posameznih uvozov do stanovanjskih hiš in vgrajeni bodo robniki ter rešetke iz cestnih priključkov pred cesto.

Med 29. 8. 2021 in 5. 9. 2021 je potekalo glasovanje za participativni proračun. Potrjeni so bili trije predlogi z območja KS.

Dne 1. 9. 2021 je bil občini Jesenice poslan dopis s predlogi iz komunalnega plana KS, za uvrstitev v proračun občine za naslednje obdobje.

Na seji je bilo dogovorjeno, da se izvajajo vse aktivnosti za izvedbo prireditev ob koncu leta. Prav tako se bo organiziralo tradicionalna srečanja, če bodo razmere dopuščale.

Sprejet je bil sklep, da se poveča starostna meje za vabljenje starejših krajanov iz 75 na 80 leta, da bo enotna za vse krajevne skupnosti v občini.

 

S spoštovanjem,

Anton Hribar
predsednik Sveta KS
Blejska Dobrava

Prebrano 845 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 04 oktober 2021 12:05