Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jul  2020 15

Zaključena obnova igrišča Biba na Plavžu

Prejšnji teden se je zaključila obnova igrišča Biba na Plavžu, ki se nahaja med stanovanjskimi objekti C. maršala Tita 96, 98 in 100, s strani izvajalca bo v prihodnjih dneh odpravljenih le še nekaj manjših pomanjkljivosti. Igrišče je namenjeno otrokom vseh starostnih skupin, poleg njega se nahaja tudi prostor za odrasle. Oblikovno in programsko se povezuje z že obnovljenim igriščem Pika, podobna zasnova pa je predvidena tudi za še dve načrtovani igrišči v krajevni skupnosti Plavž, Rožle in Tim. Izvedena je bila tudi manjša urbana ureditev prostora ob igriščih med bloki in stolpnicami, s skupnim projektom Občine Jesenice, Mladinskega sveta Jesenice in jeseniškim umetnikom Mitjo Plojem pa je bila na pobudo slednjega z umetniško poslikavo polepšana tudi stena garaž ob igrišču.

So se pa že takoj po končanih delih pojavile tudi nekatere kritike občanov glede varnosti samega igrišča oziroma enega od elementov le-tega. Pri tem Občina Jesenice pojasnjuje, da so bili pri izdelavi igrišča upoštevani vsi standardi za otroška igrišča, pred zaključkom del pa je bil s strani strokovnjaka za varnost otroških igrišč opravljen tudi varnostni pregled. »Sporni element, ki ga je izpostavil eden ob občanov, se nahaja med delom igrišča za športe z žogo in delom igrišča z igrali. Njegov namen je preprečevanje letov žog na drugi del igrišča, robovi na elementu pa so obdelani v ustreznem radiju, da do poškodb ne bi prihajalo«, so pritrdili tudi v projektantskem podjetju Delavnica d. o. o., ki je sprojektiralo igrišče.

Zaradi trenutne situacije, povezane s Covid-19, Občina Jesenice uradnega odprtja igrišča ne načrtuje, je pa igrišče že na voljo za uporabo. »Veseli smo, da bodo okoliški otroci lahko od sedaj naprej, še posebej zdaj v času počitnic, uživali na obnovljenem igrišču. Verjamem, da bo to poskrbelo za prijetno krajšanje prostega časa tako otrokom kot njihovim staršem, ki jih bodo lahko spremljali iz prijetne sence v bližini igrišča. Pri tem pa vse uporabnike igrišča prosimo, naj ga čuvajo in ga uporabljajo le skladno z njegovim namenom, saj bo le na ta način čim dlje ostalo na voljo igre željnim otrokom,« je povedal župan Blaž Račič. Igrišče Biba je po igrišču Pika drugo od štirih igrišč v krajevni skupnosti Plavž, ki jih namerava Občina Jesenice obnoviti. Za igrišče Rožle, ki se nahaja med Cesto Revolucije 2a in 2b, bo javni razpis objavila še to jesen, naslednje leto pa sledi še igrišče Tim na Cesti Cirila Tavčarja.

Prebrano 1906 krat Nazadnje urejano na petek, 17 julij 2020 10:14

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 1, 17.07.2020 09:23 od Anita Drvoderić

    Kakšno sprenevedanje! »Sporni element, ki ga je izpostavil eden ob občanov, se nahaja med delom igrišča za športe z žogo in delom igrišča z igrali. Njegov namen je preprečevanje letov žog na drugi del igrišča, robovi na elementu pa so obdelani v ustreznem radiju, da do poškodb ne bi prihajalo« Ne, nismo hvaležni za to pregrado - manjše zlo je dobiti žogo v glavo, kot pa si na tej kovini glavo razčesniti. Še vse kaj drugega je sporno na tem igrišču. Saj ste dobili mejl ... Res, "bravo" še enkrat! #epicfail

    Prijavi