Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2020 05

Poročilo z 8. seje sveta KS Plavž

Na svoji 8. redni seji sveta KS Plavž, ki je potekala 4. 6. 2020, so člani sveta potrdili zapisnik 7. redne seje, pregledali realizacijo sklepov in aktivnosti, ki so se izvajale v obdobju med obema sejama. Svet ugotavlja, da določene planirane aktivnosti zaradi ukrepov vlade RS v zvezi z preprečevanjem okužbe s korona virusom niso bile realizirane. Glede na priporočila in projekcije vlade RS v zvezi s preventivnimi ukrepi na področju preprečevanju okužbe s korona virusom se je svet KS pri dogovoru izvajanja aktivnosti do konca leta odločil naslednje:

Zaradi nezmožnosti zagotavljanja varnega izvajanja aktivnosti glede na priporočila ne bomo izvedli naslednjih planiranih nalog KS:

  • Meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega pritiska,
  • Meritve merjenja kostne gostote na opetnici,
  • Praznovanje krajevnega praznika s kulturnim programom,
  • Vprašljiva je tudi organizacija prednovoletnega srečanja s starejšimi krajani.

Krajevni praznik, ki ga praznujemo v KS Plavž 4. 7. 2020, bomo obeležili s polaganjem vencev na spominska obeležja padlih borcev in organizacijo pohod krajanov v Planino pod Golico, predvidoma 27. 6. 2020.

V nadaljevanju so člani sveta ponovno obravnavali problematiko parkirnih prostorov, za katero bi lahko rekli, da je že skoraj kaotična. Zato člani sveta apelirajo na strokovne službe občine, da se problematika na tem področju začne takoj urejati.

Nadalje smo obravnavali tudi ureditev otroškega igrišča BIBA, za katerega menimo, da poteka prepočasi, in upamo, da bo po zagotovilih strokovne službe občine adaptacija dokončana do 15. 6. 2020.

Dogovorili smo se tudi, da komisija za ocvetličenje KS Plavž opravi svoje delo in pripravi predloge najlepših urejenih balkonov, oken, vrtov in okolice do septembra.

Vključili se bomo tudi pri izdelavo predlogov za nagrajence ocvetličenja na nivoju občine Jesenice, čeprav menimo, da do datuma za zbiranje predlogov 30. 6. 2020 ne bomo dobili relevantne slike.

Člani sveta so bili seznanjeni, da je bilo za najem vrtičkov do sedaj sklenjenih 220 najemnih pogodb.

Člani sveta s ponosom ugotavljamo, da imamo v KS krajanko, ki bo 19. 6. 2020 stara 102 leti, ter krajanko, ki bo 7. 7. 2020 stara 100 let. Obema iskreno čestitamo.

Prebrano 1066 krat Nazadnje urejano na nedelja, 07 junij 2020 19:47