Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2020 20

Nagovor župana Blaža Račiča v povezavi s koronavirusom

Dragi Jeseničanke in Jeseničani, spoštovani občanke in občani.

Za nami je napornih pet tednov. Stroge odredbe so z namenom zajezitve koronavirusa spremenile potek našega vsakdana.

Proti virusu se na prvi bojni liniji borijo zdravstveni delavci, med tistimi, ki so vsak dan najbolj izpostavljeni, so še zaposleni v domovih za ostarele, trgovci, policisti, komunalni delavci, prostovoljci in številni drugi, ki se dnevno srečujejo z večjim številom ljudi. Vsem se zahvaljujem za njihov prispevek. Hvaležni smo tudi vsem podjetjem, ki pomagajo po svojih močeh in najbolj ranljivim pomagajo s toplimi obroki, računalniško in drugo opremo.

V občini Jesenice je po zadnjih podatkih Nacionalnega instituta za javno zdravje sedem potrjenih primerov okužbe s koronavirusom. Kot župan se vam iskreno zahvaljujem, da upoštevamo priporočila zdravstvenih ustanov o zaščitnih ukrepih in da tako ohranjamo relativno nizko število okuženih v občini. K temu prispevajo tudi redarji in policisti, ki so na terenu zato, da bi nas zavarovali in preprečili širjenje virusa. Vsak od nas je v tem boju pomemben. Samo če bomo še naprej držali skupaj tako kot doslej, bomo koronavirus lahko premagali.

Vseh posledic širitve virusa za zdaj se ne poznamo in njihovo razsežnost lahko le predvidevamo, vemo pa že, da bo prizadet tako gospodarski sektor kot tudi posamezniki. Poleg državnih ukrepov, ki bodo v pomoč posameznikom in gospodarstvu, smo dodatne ukrepe sprejeli tudi na Občini Jesenice, o čemer smo vas že obvestili. Ukrepe bomo, glede na razmere in skladno s pristojnostmi, in če bo treba, še dopolnili.

Od razglasitve epidemije 12. marca na Občini Jesenice skupaj z občinskim štabom civilne zaščite redno spremljamo aktualne razmere. Vzpostavili smo interventno številko za občane, ki potrebujejo pomoč pri dobavi osnovnih življenjskih potrebščin ali zdravil. S pomočjo jeseniškega Rdečega križa in drugih prostovoljnih organizacij oskrbujemo občane, ki tovrstno pomoč potrebujejo.

Spoštovani občanke in občani,

na Občini Jesenice v koordinaciji z Občinskim štabom Civilne zaščite aktivno spremljamo razmere in izvajamo ukrepe za zajezitev virusa. Zagotovili smo zaščitno opremo za izvajanje nujnih nalog. V sodelovanju z Ljudsko univerzo Jesenice in neumornimi prostovoljci se izdelujejo in razdeljujejo zaščitne maske za najbolj ranljive. Vesel sem odziva prostovoljcev, kot lokalna skupnost smo jim zelo hvaležni.

Sprememba v nas je očitna in vsakič, ko katerega od vas, občanov, povprašam po tem, kako se spopadate s trenutno situacijo, lahko odgovore strnem v eno besedo - tesnoba. Vendar, spoštovani občanke in občani, čeprav smo narazen, smo tesno povezani in tako mora ostati v boju proti nevarni bolezni tudi vnaprej.

Vsak od nas lahko doda kamenček v mozaik boja proti nevarni bolezni. Prosim vas, da še naprej upoštevate priporočila in navodila pristojnih služb. In zahvaljujem se vam tudi za to, če boste nanje prijazno spomnili koga od vaših bližnjih, sosedov ali znancev, ki se jih se ne držijo povsem.

Prihajajo dnevi s prijetnejšimi temperaturami in lepim vremenom, ko bomo priporočila glede čim manj druženja se težje upoštevali. Ampak verjamem, da bomo vsi skupaj pokazali veliko mero razumevanja, potrpežljivosti in da bomo premagali nevarni virus.

Ostanite zdravi.

Prebrano 1654 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 20 april 2020 12:45

Mediji

V primeru težav s predvajanjem posnetka osvežite spletno stran! https://youtu.be/PkgziPZAZuQ

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 1, 22.04.2020 14:22 od B.V.

    Spoštovani, ne vem ali se zavedate,da z zaprtjem parka niste dosegli ničesar, razen morda sprožili plaz neodobravanja, posmeh in popolno ignoriranje prepovedi vstopa in zadrževanja v parku. Osebno sem zelo neprijetno presenečena in nemalo razočarana nad to odločitvijo,ki ste jo sprejeli. Predlagam vam,da si celotno zadevo zastavite malo drugače, namreč; odstranite sesalne dele klopi v parku in dovolite ponoven vstop z upoštevanjem vseh dosedanjih varnostnih ukrepov. Občani vam bodo veliko bolj hvaležni in vas bodo bolj spoštovali, kot pa vas v danem trenutku. Lep pozdrav B.V.

    Prijavi