Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2020 27

Koronavirus - ukrepi in aktualne informacije v občini Jesenice - 27. marec 2020

Na Občini Jesenice redno spremljamo stanje v zvezi s koronavirusom in hkrati uvajamo in sprejemamo vse potrebne aktivnosti, ki sledijo ukrepom in navodilom pristojnih državnih organov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Vsi ukrepi, tako lokalni kot državni, so namenjeni preprečevanju koronavirusa, s tem pa zaščiti zdravja občanov oziroma državljanov.

V nadaljevanju navajamo trenutno veljavne in znane informacije, ki jih, glede na potek dogodkov, sproti posodabljamo.


Petek, 27. marec 2020

Občina Jesenice, občinski štab Civilne zaščite in Medobčinski inšpektorat in redarstvo (MIR Jesenice) na današnji dan v zvezi z aktivnostmi, povezanimi s koronavirusom, na območju Jesenic ne beležijo posebnosti. Prostovoljci so nekaj pomoči potrebnim občanom razdelili pakete pomoči.

MIR Jesenice v občini Jesenice še vedno ugotavlja zelo dobro splošno stanje reda in spoštovanja veljavnih državnih in lokalnih odredb v zvezi s koronavirusom. Predstavniki MIR Jesenice so izvajali kontrolo javnih površin (igrala, igrišča, parki …) glede nedovoljenega združevanja posameznikov v skupine, kontrolo trgovin in vzdrževanje reda (parkiranje, vrste …) in kontrolo stanovanjskih sosesk (parkiranje, združevanje občanov …). Izvajali so tudi aktivnosti za spoštovanje splošne prepovedi kurjenja v naravi in za spoštovanje splošne prepovedi združevanja posameznikov v skupine ter vzdrževali red iz rednih pooblastil.


Občina Jesenice je z današnjim dnem podaljšala ukinitev uradnih ur in zaprtje prostorov Občine Jesenice in posameznih krajevnih skupnosti, TIC Jesenice ter Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica. Za nujni kontakt so zaposleni še vedno dosegljivi preko telefona, elektronske ali navadne pošte.


Ponovno odprtje Tržnice Jesenice

Občina Jesenice je sredi marca z razglasitvijo epidemije koronavirusa do konca meseca začasno zaprla tudi jeseniško tržnico. Ob koncu meseca smo na Občini Jesenice ponovno ocenili trenutno situacijo in kljub temu, da epidemija še vedno traja, na Občini Jesenice smatramo, da smo Slovenci z vsakim dnevom bolj ozaveščeni glede pravilnega preventivnega ravnanja glede koronavirusa, hkrati pa želimo lokalnim prebivalcem ponuditi čim večjo izbiro lokalno pridelanih izdelkov in pridelkov, ponudnikom pa možnost nadajnje prodaje svojih izdelkov. Zato je Občina Jesenice sprejela odločitev, da Tržnico Jesenice z upoštevanjem vseh varstvenih in zaščitnih ukrepov z aprilom ponovno odpre za javnost. Ponovno bo tržnica tako odprta že prihodnjo soboto, 4. aprila. CELOTNA NOVICA

Začasni ukrepi v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja SARS-CoV-2 (COVID-19)

Ministrstvo za javno upravo je za lažje razumevanje novega zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) pripravilo nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov. Ti se nanašajo na področja sodnih in upravnih zadev, prekrškov, izvrševanje kazenskih sankcij in delovanja notarskih pisarn.

Interventni zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS (predvidoma jutri, 28. 3. 2020), njegovi ukrepi pa bodo veljali do prenehanja razlogov zanje (kar bo ugotovila Vlada RS s sklepom, ki ga bo objavila v Uradnem listu RS), vendar najdlje do 1. julija 2020.

V zvezi z upravnimi zadevami, ki jih rešujejo tudi občine, zakon med drugim določa, da v času trajanja posebnih ukrepov roki za opravljanje procesnih dejanj, kot so dopolnitve vlog, v smislu odpravljanja pomanjkljivosti in prilaganja dokazov, ne tečejo (razen v določenih nujnih postopkih, o čemer boste obveščeni). Nadalje zakon določa, da interventni zakon prekinja tek rokov za izdajo odločb, prav tako se v času posebnih ukrepov ne bo izvajalo osebno vročanje, razen v nujnih primerih.

Vprašanja in odgovori so v celoti dostopni TUKAJ.


Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje do včeraj do 24.00 v občini Jesenice ostajajo 4 potrjeni primeri koronavirusa. VEČ


Občane in občanke ponovno pozivamo, naj dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa.


Informacije o koronavirusu in aktualnih državnih ukrepih

Za več informacij o koronavirusu in aktualnih državnih ukrepih za zajezitev le-tega obiščite spletni strani:

Prebrano 912 krat Nazadnje urejano na petek, 03 april 2020 19:11