Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jul  2016 14

Poročilo iz 8. redne seje sveta KS Podmežakla

V sredo, dne 13. julija 2016, so se svetniki KS Podmežakla zbrali na svoji 8. redni seji.

Glavna točka dnevnega reda je bila organizacija krajevnega praznika, ki ga KS Podmežakla praznuje 10. avgusta - v spomin na ustanovitev okrožnega odbora OF za jeseniško – radovljiški okoliš.

Vsako leto krajevna skupnost v počastitev praznika organizira tradicionalno srečanje krajanov na Zakopu na Mežakli s kulturnim programom. Letos pa bodo ob tej priliki tudi otvorili obnovljeno partizansko bolnico, ki se nahaja v bližini prireditvenega prostora.

Kot vsako leto, bodo krajane na vrh Mežakle popeljali z avtobusi, veliko pa se jih bo tja podalo peš.

Letošnje srečanje bo v soboto, 13. avgusta, s pričetkom ob 10.30 uri.

Svetniki so podali tudi naslednje pobude, ki bodo posredovane pristojnim službam Občine Jesenice:

  • Na drogovih javne razsvetljave (vsakem drugem drogu) ob novi lepo urejeni Ulici heroja Verdnika in Cesti 1. maja naj se ob praznovanjih izobesijo zastave.
  • Ob Ulici heroja Verdnika in Cesti 1. maja naj se namestijo koši za smeti.
  • Na zadnjem delu Ceste 1. maja (nasproti Železniškega postajališča Kočna) naj se uredijo bankine, namesti pa naj se tudi odbojna ograja na severnem delu cestišča - proti reki Savi.
  • Uredi naj se parcela na Janševi ulici, na kateri se nahaja trafo postaja. V preteklosti je bila tam deponija odpadnega materiala, sedaj pa je zemljišče zaraščeno, neugledno in kazi izgled okolice.
  • Uredijo naj se svetilke pred in na peš prehodu čez železniški most čez Savo. V kolikor upravljavec navedenih svetilk ni Občina Jesenice, naj se pozove lastnika, da zadevo uredi.
  • Lastnika zemljišča zahodno od blokov Cesta 1. maja 26a in 26b (Stanovanjski sklad RS) naj se pozove, da zemljišče primerno uredi, odstranijo pa naj se tudi invazivne rastline, ki so se tam zarasle.
  • Nujno je potrebno urediti (asfaltirati) dostop do stavbe Cesta 1. maja 81. V tej stavbi živijo štiri družine, pa na tem odseku ni razsvetljave, ne izvaja se pluženje, zabojniki za smeti so oddaljeni, ob priliki izgradnje kanalizacije le-ta za to stavbo ni bila izvedena…
  • Svetniki so opozorili tudi, da z masovno gradnjo stanovanjskih hiš na odcepu Ceste 1. maja proti Železniškemu postajališču Kočna postaja brežina nevarna za proženje plazov.
Prebrano 2388 krat