Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2016 08

Dobrodelni koncert Splošne bolnišnice Jesenice za prenovo porodniškega oddelka

Splošna bolnišnica Jesenice v petek, 15. aprila, ob 19. uri v Festivalni dvorani Bled organizira dobrodelni koncert, izkupiček denarja pa bodo namenili dokončanju prenove svojega ginekološko-porodniškega oddelka. Vstopnina znaša 15 €, vstopnice pa so na voljo na TIC Bled.


Oddelek za ginekologijo in porodništvo je bil ustanovljen leta 1949. Prostori porodnega oddelka so bili prvič obnovljeni leta 1985, drugič pa leta 2013 oziroma 2014, ko je Splošna bolnišnica Jesenice z lastnimi sredstvi in s pomočjo donacij prenovila prvi del porodnega oddelka, porodni blok in s tem uredila varno in prijazno okolje za porodnice, novorojenčke in osebje v najbolj intimnih trenutkih. Njihov trenutni cilje je dokončanje celotne obnove porodniškega oddelka, s katero bi dosegli še boljšo oskrbo otročnic in novorojenčkov po porodu. V sklopu tega bodo obnovili prostor za posebno nego novorojenčkov in sanitarije za otročnice ter uredili moderne prostore za sobivanje družine po porodu. Za bolj kakovostno delo pa potrebujemo tudi novo opremo, kot so grelno telo za novorojenčke, telemetrična naprava za beleženje plodovih utripov in popadkov, monitor za nadzor vitalnih funkcij, preiskovalna stropna luč in sobno pohištvo.

V jeseniški porodnišnici se sicer vsako leto rodi okoli 700 otrok (v letu 2015 celo več kot 800). V zadnjih letih so s spremenjenimi načini dela, ki temeljijo na individualnem pristopu in večjemu spoštovanju želja porodnic in partnerjev pri porodu, dosegli zelo dobre perinatalne rezultate in povečali število porodov. Poleg strokovnega in prijaznega osebja želijo porodnicam, otročnicam in njihovim družinam ponuditi prostor in opremo, ki bo udobje in občutek varnosti še poglobilo, zato je obnova starih prostorov nujno potrebna.

Prebrano 2563 krat Nazadnje urejano na petek, 08 april 2016 08:55