Skok na osrednjo vsebino

Novice

BSC Kranj je regionalna razvojna agencija, ki že od leta 1995 deluje kot povezovalni člen med regionalno in nacionalno ravnjo. Sodelujejo z občinami, podjetji, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, nevladnimi organizacijami, ministrstvi in ostalimi državnimi organi. Spodbujajo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin, med drugim tudi občino Jesenice.

 

Osnovno zdravstvo Gorenjske je v sodelovanju z Občino Jesenice pričelo z obnovo Zdravstvenega doma Jesenice. Izvajalec je z gradbenimi deli začel v juliju 2024, z njimi pa bo zaključil v začetku leta 2025. Obnova bo vključevala energetsko sanacijo, prenovo notranjih prostorov ter nakup potrebne notranje pohištvene opreme.

V sklopu investicij v jeseniške vrtce je Občina Jesenice pričela z rušitvijo oziroma odstranitvijo starega objekta v enoti Julke Pibernik. Dela bodo potekala v času poletnih počitnic in bodo končana v drugi polovici meseca avgusta 2024. Nadaljnje aktivnosti, ki vključujejo izgradnjo novega objekta enote vrtca, ter zagotovitev potrebne notranje opreme, se bodo predvidoma pričeli v letu 2025 in se bodo zaključila v letu 2026.

Hrušica je bila v juniju v znamenju velikega praznovanja domačega prostovoljnega gasilskega društva. Mineva 120 let od zametkov nastajanja gasilstva v kraju.

Krajevna skupnost Plavž je z več 7500  prebivalci in prebivalkami največja v občini Jesenice. Med prijetnejšimi dogodki je vsakoletno praznovanje krajevnega praznika.

Letos je minilo osemdeset let od strmoglavljenja ameriškega zavezniškega bombnika na sedlu Suha v Karavankah.

E-oskrba je storitev, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju. Uporabnikom v primeru poškodbe ali bolezni omogoča enostavno 24-urno povezavo z asistenčnim centrom in organizacijo pomoči, če jo potrebujejo.

Uporabne povezave