Skok na osrednjo vsebino

Novice

Župan mag. Peter Bohinec se je danes v svojem kabinetu sestal s predsednikom Območnega odbora Sindikata upokojencev Slovenije Gorenjske Rudolfom Jevškom in sekretarko teritorialne oblike Mirelo Žnidarec. Gosta sta županu predstavila projekt izboljšanja bivalnih pogojev in mobilnosti starejših občanov z vgradnjo dvigal v petnadstropne stavbe.

Trg Toneta Čufarja vztrajno pridobiva lepšo podobo. Kot odprt urbani prostor smo ga v zadnjih dneh opremili še s pitnikom, danes pa so bile nameščene tudi nove klopi. Te bodo občankam in občankam omogočile počitek med sprehodom ali opazovanje igre otrok ter prijetno kramljanje z znanci, pitnik s tekočo pitno vodo pa, (poleg fontane, iz katere voda ni pitna), pa lažje premagovanje poletne vročine.

Nove klopi so bile postavljene v okviru projekta "Urbane klopce na Čufarjevem trgu" v okviru participativnega proračuna Jes odločam za obdobje 2022-2023.

Bele poljane narcis nad mestom vabijo turiste in goste, da si ogledajo ta čudež narave. Čeprav smo že dobro zakorakali v mesec maj, nam vreme ni prav nič naklonjeno in žal smo bili primorani odpovedati organiziran prevoz za prvi načrtovani konec tedna, 13. in 14. maja z Jesenic v Planino pod Golico. Upamo in želimo si, da nam bo vreme v naslednjih dneh bolj naklonjeno in bomo lahko že naslednji konec tedna občutili gorski utrip in se na prireditvi Miss narcis, ki bo 20. maja, skupaj tudi poveselili. Zaradi pospeševanja in promocije turizma v občini Jesenice, predvsem pa v želji, da bodo obiskovalci in turisti, ki želijo obiskati Jesenice in okolico, seznanjeni z vsemi zanimivostmi, dogodki in znamenitostmi, smo konec aprila vzpostavili novo spletno stran Visit Jesenice. Poleg tega, in v želji po večji informiranosti občanov in občank, smo na spletni strani Občine Jesenice vzpostavili možnost prijave na e-novice. S prijavo na e-novice bodo prejemniki po elektronski pošto dnevno prejemali vse novice iz občine Jesenice. Zato vse zainteresirane vabim, da to možnost izkoristijo in se za prejemanje novic prijavijo, kajti pretok informacij je danes nujen in verjamem, da se bodo tudi občani in občanke na tak način počutili veliko bolj povezani z aktualnim dogajanjem v občini.

JESENIŠKO POLETJE 2023 – PROGRAM PRIREDITEV

Na območju gozda nad nekdanjim otroškim igriščem Zarja na Cesti Toneta Tomšiča je Zavod za gozdove Slovenije odkazal od lubadarja napadeno drevje, zato bo družba Slovenski državni gozdovi začela s sečnjo in gradnjo gozdne vlake nad območjem igrišča, ki bo potrebna za potrebe spravila lesa. Po končanih delih bodo dostopno pot do igrišča uredili, med samimi deli pa bo pot blatna in neurejena. Območje nekdanjega igrišča, ki sicer že nekaj časa ni več v upravljanju občine Jesenice, saj leži na zemlji, ki je v državni lasti, je še vedno območje zadrževanja, zato javnost pozivamo k previdnosti.

Uporabne povezave