Skok na osrednjo vsebino

Novice

V petek, 21. aprila,  je v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah gostoval Akademski pevski zbor Študentskega kulturnega centra Univerze v Nišu. Pod vodstvom dirigenta in umetniškega vodje Zorana Stanisavljevića se je predstavil s pisanim izborom pesmi iz zakladnice zborovske glasbe iz Srbije, Balkana in Evrope.

Ministrstvo za obrambo je v začetku tedna na Stari Savi pripravilo predstavitev vojaške službe za potencialne mlade nabornike. V imenu odsotnega župana mag. Petra Bohinca jih je pozdravil poveljnik jeseniškega štaba Civilne zaščite Igor Arh.
Vsi, ki bi jih zanimal poklic v vojski, si za več informacij lahko ogledajo spletno stran https://postanivojak.si/ .

Od 13. do 16. aprila je na ledeni ploskvi v dvorani Podmežakla na Jesenicah potekalo največje letošnje tekmovanje v umetnostnem drsanju v Sloveniji. Člani Drsalnega kluba Jesenice so pod okriljem Zvezo drsalnih športov Slovenije izvedli 30. jubilejno tekmovanje za Pokal Triglav v mladinski in članski konkurenci, v mlajših kategorijah so tekmovali za Pokal Narcisa. Zanimanje za sodelovanje na obeh tekmovanjih je bilo tudi letos veliko, saj so v nekaterih kategorijah morali celo omejiti prijave.

V sklopu projekta mobilna poslanska pisarna je danes občino Jesenice obiskal evropski poslanec Matjaž Nemec. Namen obiska je bila seznanitev z načrtovanimi projekti Občine Jesenice, pri katerih lahko kot evropski poslanec pripomore k čimprejšnji uresničitvi.

Včeraj popoldne smo na Trgu Toneta Čufarja sprejeli delegacijo iz mesta Nagold, ki je z Jesenicami uradno pobrateno že od leta 1994. Petčlanska delegacija na čelu z županom Jürgenom Großmannom je na trg prispela ob koračnici Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska gora, sprejel pa jo je župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec v družbi podžupanje Tine Repovž, v. d. direktorja občinske uprave mag. Vere Djurić Drozdek in poslanca Državnega zbora Janija Prednika. Po pozdravu in pijači dobrodošlice, ki sta jo postregla člana Folklorne skupine Julijana, je župan mag. Peter Bohinec gostom izrazil iskreno dobrodošlico, župan Nagolda Jürgen Großmann pa je zbranim povedal, da je vesel, da so s sodelavci prvič od pojava korone obiskali Jesenice, se zahvalil za pozoren in topel sprejem, hkrati pa pohvalil zgledno sodelovanje med mestom in izrazil željo, da bi se to le še stopnjevalo. Na kratkem sprejemu so gostje uspeli slišati tudi nekaj besed o samem trgu Toneta Čufarja, dodatna pozornost gostom pa je bila izkazana tudi z razstavljenimi fotografijami iz preteklih srečanj tako na Jesenicah kot v Nagoldu.

Na prihod gostov so nakazovale tudi nemške zastave, izobešene skozi mesto od železniške postaje do občinske stavbe, ki so bile razobešene v posebno čast gostom, ki jeseniško delegacijo vedno sprejmejo z velikimi častmi, ne nazadnje pa so leta 2019, ob zadnjem obisku Nagolda, mestu Jesenice čast izkazali tudi s poimenovanjem enega njihovih osrednjih trgov v mestu v "Jesenice Platz" oziroma Jeseniški trg. Nemške in slovenske zastave bodo na omenjeni trasi izobešene vse do njihovega odhoda v ponedeljek dopoldne, v tem času pa si bodo gostje v družbi župana mag. Petra Bohinca in njegovih sodelavcev ogledali tekme v Planici ter nekaj okoliških znamenitosti, beseda pa bo tekla tudi o pripravah na praznovanje 30-letnice pobratenja, ki jo bomo obeležili prihodnje leto na Jesenicah.

Uporabne povezave