Skok na osrednjo vsebino

Novice

Danes se na Jesenicah spominjamo vseh umrlih v bombardiranju mesta 1. marca 1945.

Kako zberemo finančna sredstva in čemu jih namenjamo? Z več kot 32 milijoni evrov skrbimo za dvig kakovosti življenja občanov.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu Občine Jesenice poziva člane Občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje enega (1) koordinatorja oz. koordinatorice za enake možnosti žensk in moških.

Občina Jesenice vsako leto ob občinskem prazniku skupaj z Gornjesavskim muzejem Jesenice pripravi kviz o poznavanju mesta Jesenice. Letošnja tema so vrtovi, parki in druge zelene površine v občini Jesenice. Prav letos namreč mineva 130 let od slovesnega odprtja poti skozi sotesko Vintgar in 50 let, odkar so začeli nekdanje jeseniško pokopališče spreminjati v spominski park. Dvajseto obletnico praznuje tudi akcija Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice.

V priponki pod prispevkom objavljamo gradivo za kviz, sam kviz pa bo med 13. in 20. marcem 2023 dostopen širši zainteresirani javnosti na povezavi https://www.jesenice.si/kviz.

Uporabne povezave