Skok na osrednjo vsebino

Novice

Občine zgornje Gorenjske, ki so doslej sodelovale v Lokalni akcijski skupini (LAS) Gorenjska košarica, so se zaradi specifičnih izzivov odločile za ustanovitev ločene skupine, poimenovane po Biosfernem območju Julijske Alpe BOJA. Včeraj je v Kolpernu potekala njena ustanovna skupščina, v katero se je s podpisom pogodbe vključilo 72 članov iz javnega, nevladnega in gospodarskega sektorja. Za predsednika je bil izvoljen župan občine Žirovnica Leopold Pogačar, vodilni partner LAS Zgornja Gorenjska - BOJA pa je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske. Osnoven interes tega združevanja je hitro, kakovostno in osredotočeno pristopiti k skupnim izzivom. Vodja LAS Zgornja Gorenjska - BOJA Klemen Klinar iz Razvojne agencije Zgornja Gorenjska je pojasnil, da se bo strategija lokalnega razvoja, na osnovi katere bodo kasneje izvajali projekte, osredotočila na razvoj podeželja z vseh vidikov, med drugim s socialnega, turističnega, kmetijskega, prometnega in okoljevarstvenega. Med ključnimi poudarki bosta turizem, saj gre za eno turistično najmočnejših regij, in okolje, saj območje v veliki meri pokrivata Triglavski narodni park in Natura 2000. Med osrednjimi izzivi pa bo tudi demografija, saj se v alpskih dolinah soočajo z izrazitim staranjem prebivalstva in izseljevanjem mladih.

 

 

 

za brezplačno uporabo prostorov v poslovni stavbi z ID znakom: stavba 2176-321, na naslovu Blejska Dobrava 44, Blejska Dobrava

To navodilo določa postopke in ravnanja javnih uslužbencev Občine Jesenice pri oddaji evidenčnih naročil – to so naročila za katere objava na Portalu javnih naročil v skladu z 22. členom ZJN-3, ni potrebna.

  • Pust združil Jesenice
  • Svetovno prvenstvo v Planici
  • Zakladi iz zasebnih zbirk
  • Ljubljančanka je postala Jeseničanka
  • Kaj prinaša lokalni energetski koncept
  • Prve izkušnje so pozitivne
  • Festival glasbenih družin
  • Otroški kotiček v bolnišnici

Drugi naslovi:

Voden ogled Jesenic, O stanju na deponiji, O načrtih na področju zdravstva, Priznanja kulturnim ustvarjalcem, Sotesko Vintgar odpirajo aprila, Zelo zadovoljni z obiskom smučišča, Wolt tudi na Jesenicah, Judo ni samo šport, Več zanimanja za daljne kraje, Petinsedemdeset let jeseniškega hokeja, Obisk vrhunskega športnega plezalca, Grelno gnezdece za novorojenčke, ...

Sestava Nadzornega odbora mandat 2022-2026

# IME IN PRIIMEK FUNKCIJA
1. mag. Darja Radić Predsednica
2. Žiga Jereb Namestnik predsednice
3. Boris Grilc Član
4. Boštjan Omerzel Član
5. Branka Modic Šmit Članica
6. Igor Milosov Član
7. Boris Ališić Član

Včeraj, 22. februarja, je potekala prva redna oziroma konstitutivna seja Nadzornega odbora Občine Jesenice v mandatu 2022–2026.

Občinski svet občine Jesenice je na svoji 22. redni seji, dne 9. 12. 2021 sprejel Odlok o proračunu občine Jesenice za leto 2023, ki določa predvidene prihodke in druge prejemke ter odhodke in druge izdatke občine za leto 2023.

Pustna sobota na Jesenicah je že tretje leto zapored prebudila mesto.  Hruščanski karneval in povorka skozi mesto je bila prva znanilka pomladi in prireditev katere pripravljamo za letošnje leto. Jeseničani so s prebivalci sosednje kranjskogorske občine v povorki, ki se je vila skozi mesto predstavil okoli 20 različnih vsebinskih točk med katerimi so številni na duhovit in satiričen način predstavili družbeno in politično dogajanje v Sloveniji. Pustnemu županu sem simbolično predal tudi ključ mesta, ki se je na vse videno prav gotovo znašel v dobrih rokah. Zato vse čestitke organizatorjem za dobro izvedbo, kar potrjuje tudi številna udeležba Jeseničanov.

V mesto pa končno prihaja tudi ena največjih investicij, in sicer obnova železniške postaje Jesenice o kateri je bilo že kar nekaj povedanega in napisanega. Zato aktivno sodelujemo z državo, da bomo v okviru prenove zagotavljali tudi zadostno število parkirnih mest in s tem posledično urejali mirujoč promet. Pripravljamo pa se še na začetek izvedbe preostalih projektov, izglasovanih v okviru participativnega proračuna JES odločam, ki smo jih za izvedbo predvideli v letu 2023.

Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora naslednje leto obeležuje 150 let svojega delovanja. V počastitev tega jubileja bodo čez celo leto potekale različne aktivnosti in prireditve, v pripravo aktivnosti pa so se, poleg drugih akterjev, vključile tudi vzgojno-izobraževalne institucije z območja občine Jesenice kot eden zelo pomembnih stebrov lokalnega družbenega okolja.

Danes je tako s predstavniki le-teh potekal delovni sestanek na Občini Jesenice, ki ga je sklical župan mag. Peter Bohinec. Glavna tema sestanka so bile možnosti za aktivnosti oziroma dejavnosti, povezane s pihalnim orkestrom, ki jih bodo šole in drugi zavodi (vrtec, ljudska univerza) lahko naslednje leto vključile v svoj kurikulum oziroma predvidene aktivnosti. Hkrati je bila to tudi priložnost za pogovor o sodelovanju med Občino in vzgojno-izobraževalnimi institucijami, pri čemer je župan Bohinec predstavnikom le-teh povedal, da Občina Jesenice pripravlja nadgradnjo športno–turistične ponudbe v občini, kar bo institucijam omogočilo, da bodo svoje aktivnosti, npr. športne dneve, lahko v največji možni meri izvajale na območju »domače« občine.

Župan mag. Peter Bohinec je danes s svojem kabinetu sprejel predstavnike in lastnike Športnega centra Španov vrh s Planine Pod Golico. Direktor Dušan Kovačič, Mirko Klinar ter Milan Klinar so županu in koordinatorki za turizem na Občini Jesenice Neveni Koljanin predstavili trenutne aktivnosti in načrte Športnega centra Španov vrh, s katerimi bi ta postal še pomembnejši del turistične ponudbe v občini.

V Kabinetu jeseniškega župana je danes potekal prvi, uvodni sestanek pred začetkom turistične sezone v soteski Vintgar.

Delavnik zaposlenih na Občini Jesenice je danes za kratek čas prekinil nastop učencev in učiteljev Glasbene šole Jesenice, ki so izvedli nekaj glasbenih točk in tako pomagali počastiti jutrišnji kulturni praznik. Z dvema pevskima točkama in ob klavirski spremljavi učitelja Leona Šmida je nastopil Jernej Frelih, na kitaro je zaigrala Patricija Zupan pod mentorstvom Simona Krajnčana, za konec pa sta skupaj nastopila še učitelja Glasbene šole Jesenice, učiteljica petja Andreja Geržina in učitelj klavirja Leon Šmid. Župan mag. Peter Bohinec, ki se je nastopajočim lepo zahvalil za izvedene točke, je na ta način čestital svojim sodelavcem ob prazniku in jim hkrati zaželel, naj ta praznik slovenske kulture praznujejo zavedno in ponosno.

Uporabne povezave