Skok na osrednjo vsebino

Novice

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje - zamenjavo enega (1) predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega zavoda Triglavski narodni park.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu Občine Jesenice poziva člane Občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje enega (1) predstavnika Občine Jesenice v Svet zavoda Razvojna agencija Zgornje Gorenjske.

Župan mag. Peter Bohinec je danes v svojem kabinetu gostil župana sosednjih občin, žirovniškega župana Leopolda Pogačarja in kranjskogorsko županjo Henriko Zupan. Na sestanku so se pogovarjali o tekoči problematiki, ki so skupne vsem trem občinam, med drugim o vodovoru Završnica in Peričnik, o tretjem odlagalnem polju na Mali Mežakli in o knjižnični dejavnosti. Jeseniški župan in kranjskogorska županja sta se dotaknila tudi Centralne čistilne naprave Jesenice, katere 7,53-odstotni lastnik je tudi Občina Kranjska Gora, možnosti povezave Jesenic in Kranjske Gore na področju e-mobilnosti ter praznovanju prihajajoče 150-letnice Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora, ki jo bo godba obeležila prihodnje leto. Opravljeni sestanek, ki nakazuje dobro sodelovanje med občinami tudi v prihodnje, je bil predvsem seznanitvene narave, župani pa se bodo vsaki tematiki posebej posvetili v nadaljevanju.

Projekt meritev radioaktivnega radona v gospodinjstvih, ki ga Ministrstvo za zdravje izvaja od 2019, je prinesel dober vpogled v tveganje zaradi izpostavljenosti radonu. Projekt se nadaljuje tudi v letu 2023, pri čemer Ministrstvo za zdravje financira omejeno število meritev (480 meritev, od tega 400 meritev v radonsko ogroženih občinah in 80 meritev v radonsko manj tveganih občinah. Vse stanovalce, ki jih zanima, koliko radona imajo doma, Zavod za varstvo pri delu vabi k sodelovanju v projektu.

Uporabne povezave