Skok na osrednjo vsebino

Novice

Danes so se na svoji prvi seji v novem mandatu sestali župani gorenjske regije. Za predsednika Sveta gorenjske regije je bil ponovno izvoljen Matjaž Rakovec, župan mestne občine Kranj, za podpredsednika pa Peter Bohinec, župan občine Jesenice.

Občinski štab civilne zaščite Občine Jesenice, je včeraj, 18. januarja, v Osnovni šoli Koroška Bela organiziral predstavitev rezultatov vseh raziskav in potrebne nadaljnje ukrepe za zmanjšanje ogroženosti v primeru proženja zemeljskih plazov nad vasjo.

Občina Jesenice objavlja naslednjo namero o sklenitvi neposredne pogodbe za oddajo v najem dela nepremičnin z ID znaki: parcela 2175 1401/1, parcela 2175 1401/8 in parcela 2175 1401/9, v skupni površini cca. 1.730 m2

Včeraj, 18. januarja, je župan Občine Jesenice mag. Peter Bohinec, skupaj z vodjo oddelka za gospodarstvo mag. Vero Djurić Drozdek, na povabilo tamkajšnjega župana Guntrama Perdacherja obiskal avstrijsko občino Šentjakob v Rožu (St. Jakob im Rosental), ki je z Jesenicami pobratena od leta 2007. Osrednja tema srečanja je bila nadaljevanje pogovorov glede plačevanja nižje pristojbine za uporabnike predora Karavanke, ki živijo v občinah Jesenice in Šentjakob v Rožu, oziroma tiste, ki predor Karavanke uporabljajo zelo pogosto.

Na cesti skozi Trebež je ponoči prišlo do vdora cestišča. Ker je vdor razširjen pod skoraj celo cestišče in sega v globino 3-4 metre, je bila edina možnost popolna zapora ceste. Cesta je tako popolnoma zaprta med avtobusno postajo Straža in objektom Cesta v Rovte 11, nanjo opozarjajo opozorilne table. JEKO bo pristopil k sanaciji vdora, cesta pa ostaja popolnoma zaprta do nadaljnjega.

Uporabne povezave