Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2022 22

Županov tradicionalni prednovoletni sprejem

Županov tradicionalni prednovoletni sprejem Foto: Gregor Vidmar, Nik Bertoncelj

Župan mag. Peter Bohinec je včeraj v Kolpernu na Stari Savi pripravil tradicionalni prednovoletni sprejem za vse, ki soustvarjajo družbeno življenje v občini Jesenice. Med povabljenimi gosti so bili tako predstavniki jeseniških javnih zavodov, direktorji največjih jeseniških podjetij, poslovni partnerji, predstavniki verskih skupnosti, župani sosednjih občin, člani Občinskega sveta in njegovih delovnih teles, predsedniki krajevnih skupnosti, predstavniki različnih organizacij v občini itn.

Župan se je v svojem nagovoru naprej ozrl v iztekajoče se leto in ga označil kot zahtevno leto, ki nam je prineslo številne skrbi zaradi posledic vojne, kot so vsesplošna draginja, visoka inflacija, negotova energetska kriza, pomanjkanje delovne sile in nesigurna gospodarska klima.

»Od nas se zahtevajo prilagajanje, pogum, solidarnost in strpnost, zato se nas dnevno postavlja pred različne preizkušnje in preizkušajo se naše meje«,

je povedal. Kljub vsemu pa se je v prihajajoče leto ozrl z optimizmom:

»V leto 2023 bomo vstopili z upanjem v izboljšanje stanja na vseh področjih in z novim zagonom. Pred nami so številni izzivi, ki smo jih izpostavili tudi v času pred in med županskimi volitvami. Predvsem naj izpostavim, da nas čaka reševanje problematike vodooskrbe, ureditev stanja na Mali Mežakli, posodobitev javne infrastrukture, cest, ureditev 3. in 4. faze Poslovne cone, preučiti možnosti o vzpostavitvi Tehnološkega parka na Jesenicah, prilagoditi programe potrebam lokalnega gospodarstva. Poleg tega se bomo morali neprestano soočati s cenami ogrevanja in poiskati rešitve za prehod na zeleno, trajnostno energijo. Ne bo enostavno, vendar s skupnimi močmi, znanjem in potencialom, ki ga imamo na Jesenicah, sem prepričan, da bomo zmogli«, je povedal. Pri tem je izpostavil tudi dobro stoječe jeseniško gospodarstvo: »Ponosen sem, da imamo na Jesenicah močna, razvojno naravnana podjetja, ki so že v preteklosti dokazala, da z voljo in znanjem lahko ustvarijo nove možnosti za razvoj tako podjetij kot lokalne skupnosti. Po eni strani sem kot župan zadovoljen, da v tem letu beležimo najnižjo stopnjo brezposelnosti na Jesenicah, ki po zadnjih podatkih kaže, da je le 3,7-odstotna. Zato se moramo zavedati, da so zaposleni tisti, brez katerih še tako dobro podjetje ne more poslovati. Zato spoštujmo svoje zaposlene, cenimo njihovo delo, predanost in trud in tudi na tak način bomo lahko ustvarili dobre delovne in poslovne pogoje ter boljšo skupnost«.

Ob koncu nagovora se je vsem gostom zahvalil za njihovo preteklo delo in izrazil prepričanje, da bo priložnosti za srečanja in izmenjavo mnenj v prihodnosti še dovolj.

Sprejem so popestrile učenke Glasbene šole Jesenice – baletke 5. razreda, pianistka Katja Kermc ter klarinetistka Ana Račič s korepetitorko Sašo Golob.

Prebrano 716 krat Nazadnje urejano na petek, 23 december 2022 08:21