Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2021 12

102 leti Francke Leskovar

Slavljenki sta čestitala župan Blaž Račič (desno) in predsednik društva upokojencev Jesenice Stevo Ščavničar. Slavljenki sta čestitala župan Blaž Račič (desno) in predsednik društva upokojencev Jesenice Stevo Ščavničar. Foto: Janko Rabič

Francka Leskovar s Hrušice je 6. oktobra v krogu domačih praznovala 102. rojstni dan. Ob sprejemanju čestitk je bila vedro razpoložena.

»Sem zdrava, čisto nič me ne boli, dobro se počutim, mislim, da bom živela še kar nekaj let,«

je optimistično napovedala. V mladosti in kasneje je ob trdem delu uspešno premagovala vse ovire, vedrina in dobra volja ji ostajata tudi v častitljivih letih. Velik del življenja je namenila pisanju pesmi, še sedaj jih rada prebira ali pove kar na pamet na prireditvah v krajevni skupnosti Hrušica. Rada se odzove na povabila, veliko ji pomeni družba. Še vedno veliko bere knjige in vsak dan spremlja aktualne dogodke na televiziji.

Ob njenem stoletnem jubileju so pri Društvu upokojencev Jesenice izdali prvo zbirko njenih pesmi z naslovom Potovanje s soncem. Ob 102. rojstnem dnevu sta Francko obiskala župan občine Jesenice Blaž Račič in predsednik Društva upokojencev Jesenice Stevo Ščavničar ter ji zaželela vse najboljše in trdnega zdravja v nadaljnjem življenju.

Prebrano 554 krat Nazadnje urejano na sreda, 13 oktober 2021 18:20