Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2020 30

Inšpektorji ponovno poostreno nadzirali eko otoke

V mesecu oktobru so inšpektorati lokalnih skupnosti preko Društva mestnih, občinskih in medobčinskih Inšpektorjev in nadzornikov Slovenije organizirano pristopili k skupnemu poostrenemu nadzoru nad ravnanjem s komunalnimi odpadki v lokalni skupnosti. V akciji je sodelovalo 14 medobčinskih inšpektoratov z območja celotne Slovenije, vključno z jeseniškim. K sodelovanju so povabili tudi občinske redarje in delavce pristojnih komunalnih podjetij, v nekaterih primerih pa tudi policijo.

V postrenem inšpekcijskem nadzoru so pristojne občinske inšpekcije preverjale predvsem ustreznost odlaganja odpadkov na EKO otokih, obravnavali so tudi okoliščine nastanka divjih odlagališč komunalnih odpadkov ter iskali njihove povzročitelje. Na območju Jesenic so jeseniški inšpektorji in redarji v šestih dneh, kolikor je trajala akcija, pregledali 7 eko otokov in ugotovili osem nepravilnosti. Ugotovili so tri kršitelje, zoper katere so uvedli prekrškovni postopek.

''Namen poostrene organizirane društvene akcije je z generalno prevencijo pozitivno vplivati na širšo okoljsko zavest prebivalstva in nenazadnje, v okviru specialne prevencije zoper ugotovljene posamezne kršitelje nepravilnega odlaganja odpadkov ustrezno ukrepati,''

je pojasnil vodja MIR Jesenice Gregor Jarkovič, sicer tudi predsednik Društva mestnih, občinskih in medobčinskih Inšpektorjev in nadzornikov Slovenije. Ločeno zbiranje odpadkov po njegovem mnenju namreč ni samo zakonodajna zahteva, pač pa tudi naša skupna odgovornost.

Prebrano 1040 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 02 november 2020 15:56