Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2020 30

Svet gorenjske regije se je sestal na svoji četrti letošnji seji, tokrat prvič preko spleta

Včeraj je potekala četrta letošnja seja gorenjskih županov, tokrat prek spleta. Iz trenutne samoizolacije se je je lahko udeležil tudi župan občine Jesenice Blaž Račič, na temo trenutne situacije s covid-19 pa se je v sejo vključil tudi direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik, dr. Aleš Rozman in župane seznanil s trenutno situacijo ter ponovno pozval k odgovornem ravnanju vseh.

Glede aktualnega dogajanja v državi o epidemiji covid-19 in predvsem v naši regiji, Gorenjska je namreč po številu okuženih trenutno najbolj prizadeta slovenska regija, se je tekom seje županom pridružil dr. Aleš Rozman, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik, ki je tudi član svetovalne vladne skupine za področje zdravstva med epidemijo korona virusa. Župane je nagovoril glede trenutne situacije in ukrepov, ki jih lahko sprejemajo v svojih občinah.

Na dnevnem redu tokratne seje županov gorenjske regije je bilo šest vsebinskih točk in sicer: Dogovor za razvoj gorenjske regije, Informacija o postopku imenovanja članov Razvojnega sveta gorenjske regije za programsko obdobje 2021–2027, Poročilo o izboru regionalne razvojne agencije v razvojni regiji za programsko obdobje 2021–2027, Področje pametne specializacije in razpis Ministrstva za javno upravo za pametna mesta in skupnosti, Predstavitev rezultatov projekta Zelene rešitve – vključevanje javnosti v revitalizacijo javnih površin ter Ustanovitev Regionalnega centra Zveze za tehnično kulturo Slovenije za področje Gorenjske.

Župani so se seznanili s stanjem na projektih vključenih v Dogovor za razvoj gorenjske regije ter postopkom imenovanja novega sklica Razvojnega sveta gorenjske regije. S strani strokovne komisije je bilo podano poročilo o postopku izbora Regionalne razvojne agencije Gorenjske za naslednje programsko. Svet gorenjske regije je potrdil BSC, poslovno podporni center, d.o.o, Kranj za izvajanje nalog regionalne razvojne agencije v Gorenjski razvojni regiji za obdobje 2021–2027. V nadaljevanju so se župani seznanili s predvidenim razpisom Ministrstva za javno upravo za področje pametnih mest in skupnosti ter možnostmi sofinanciranja projektov tudi v prihodnji finančni perspektivi. S strani Regionalne razvojne agencije Gorenjske - BSC Kranj in kulturnega društva ProstoRož so bili županom predstavljeni rezultati projekta Zelene rešitve, s poudarkom na vključevanju javnosti v revitalizacijo javnih površin. V okviru zadnje točke pa jim je bil predstavljen predlog ustanovitve Regionalnega centra Zveze za tehnično kulturo Slovenije za področje Gorenjske.

Vir: BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj

Prebrano 1098 krat Nazadnje urejano na petek, 30 oktober 2020 12:12