Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2020 29

Prenova Lekarne Jesenice zaključena, dežurna služba ponovno vzpostavljena že to soboto

Gorenjske lekarne so v poletnem času pričele s prenovo jeseniške enote lekarne na Cesti maršala Tita 18, v tem času pa je bila v druge enote preseljena tudi dežurna služba. Prenova Lekarne Jesenice pa se v teh dneh počasi zaključuje.

''Manjka še nekaj pohištvenih elementov in dokončna ureditev novih prostorov. Sama prenova lekarne je trajala nekoliko dlje, ker smo jo izvajali ob rednem delu lekarne, a smo zelo smo ponosni, da nam je to uspelo. V celotnem času prenove je bila enota zaprta le dve soboti, pri tem pa se zahvaljujemo za razumevanje vseh naših uporabnikov'',

pravijo v Gorenjskih lekarnah. Danes se lahko jeseniška enota lahko pohvali s sodobno lekarno z lekarniškim robotskim sistemom skladiščenja in prinosom zdravil, virtualnimi policami, elektronskim označevanjem cen, elektronskim spremljanjem temperature v hladilnikih in temperature in vlage v prostorih s centralnim nadzorom in varovanjem v primeru odstopov. Lekarna sama izdeluje magistralna zdravila z visokim tveganjem, izvaja dodatne storitve, kot so izdelava osebne kartice zdravil, pregled uporabe zdravil, farmacevtsko skrb in vse storitve, ki so v smeri preskrbe z zdravili predvidene z aktualnim zakonom, ki ureja lekarniško dejavnost. Z naslednjo soboto, 31. oktobra, se v jeseniški enoti ponovno vzpostavlja tudi dežurna služba, ki bo na voljo od 9. do 17. ure. Zaradi hitro spreminjajoče se epidemiološke situacije pa v Gorenjskih lekarnah še vedno svetujejo, da uporabniki pred obiskom lekarne za vsak slučaj preverijo delovni čas le-te na njihovi spletni strani.

Prebrano 1197 krat Nazadnje urejano na petek, 30 oktober 2020 12:10