Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2019 03

Krajanom Kočne predstavili projekt ureditve pločnika skozi naselje

Občina Jesenice je skupaj s Krajevno skupnostjo Blejska Dobrava za krajane Kočne organizirala individualne predstavitve projekta ureditve pločnika skozi naselje. Za pridobitev gradbenega dovoljenja in s tem začetek ureditve pločnika je nujna pridobitev soglasij vseh lastnikov zemljišč ob predvideni trasi.

 

Občina Jesenice načrtuje ureditev pločnika skozi naselje Kočna, vzdolž ceste R3 Javornik–Gorje. Naselje Kočna se namreč širi, peš prometa vzdolž državne ceste je vse več, zato Občina Jesenice s projektom želi povečati tudi varnost najranljivejših udeležencev v prometu. Pred letom dni je bila z namenom pridobitve projektnih pogojev Direkcije RS za infrastrukturo (sama cesta je namreč v lasti države) in potrebnih soglasij izdelana idejna zasnova projekta. V preteklih dveh tednih je tako Občina Jesenice skupaj s  Krajevno skupnostjo Blejska Dobrava za krajane Kočne, natančneje lastnike zemljišč, na katere posega projekt, organizirala individualne predstavitve projekta, na katerih so se posamezni lastniki lahko seznanili s samim projektom in kako bo ta vplival na njihovo zemljišče, hkrati pa tudi že lahko podpisali služnostne pogodbe.

V projektu je poleg ureditve pločnika predvidena tudi obnova državne ceste, preureditev obstoječih avtobusnih postajališč v skladu s predpisi, ureditev odvodnjavanja (meteorna kanalizacija) ter izgradnja fekalne kanalizacije za naselje Kočna, hkrati pa tudi ureditev javne razsvetljave in osvetlitev prehoda za pešce.

Ker bo izgradnja pločnika v precejšnji meri posegala na zemljišča ob regionalni cesti, je za začetek projekta namreč nujna pridobitev soglasij oziroma služnostnih pravic približno 60 lastnikov zemljišč ob predvideni trasi. Šele po tem, ko bo Občina Jesenice pridobila vse potrebne služnostne pogodbe oziroma pravico razpolaganja s potrebnimi zemljišči za gradnjo, bo namreč lahko pristopila k izdelavi izvedbene dokumentacije, pridobila gradbeno dovoljenje za projekt ter nato ob zagotovitvi sredstev v proračunu Občine Jesenice pristopila k sami izvedbi projekta.

Prebrano 2617 krat Nazadnje urejano na četrtek, 05 december 2019 08:44