Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2019 26

Akcija "Varno v zimo" dobro obiskana

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice je v sodelovanju z Policijsko postajo Jesenice, podjetjem Junik-M d.o.o. in Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Občine Jesenice na Petrolovem bencinskem servisu pri rondoju izvedel preventivno akcijo preverjanja pripravljenosti vozil na zimske razmere. V skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa morajo biti motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta opremljena s predpisano zimsko opremo ter primerno pripravljena na zimo.

Vsaka zimska pnevmatika mora imeti najmanj tri milimetre globine profila, vse štiri pa morajo biti enake velikosti, vrste in zgradbe. Priporočljivo je, da niso starejše od štirih let. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona zimske pnevmatike vsaj za eno, v primeru priklopljivega pogona pa vsaj za stalno vklopljeno os. 

V preventivni akciji je bilo pregledanih 390 vozil. Snega sicer še ni, vendar že prihaja do večjih temperaturnih sprememb, občutnega nižanja temperature in s tem slabšanja oprijema pnevmatike s podlago. Pri pregledu pnevmatik je bilo ugotovljeno, da je 7 vozil še vedno imelo letne gume, 9 vozil je imelo letne gume z verigami, 3 vozila pa so imela nameščene izrabljene zimske gume, ki niso bile več primerne za vožnjo v zimskih razmerah. Vsak udeleženec akcije je prejel praktično darilo.

Prebrano 1739 krat Nazadnje urejano na sreda, 27 november 2019 07:48