Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2017 05

»Manjši praznik« za krajane Lipc in Blejske Dobrave

»Manjši praznik« za krajane Lipc in Blejske Dobrave Foto: Andraž Sodja

Občina Jesenice je organizirala uradno odprtje novozgrajene obvoznice Lipce–Črna vas. Župan Tomaž Tom Mencinger je poudaril pomembnost investicije za krajane Lipc in Blejske Dobrave, predsednik KS Blejska Dobrava Anton Hribar pa je dan odprtja označil kar za manjši praznik.

 

Občina Jesenice je, kljub deževnemu vremenu, po prejemu uporabnega dovoljenja za novozgrajeno obvozno cesto Lipce–Črna vas v torek, 3. oktobra, organizirala še odprtje, s katerim je obeležila uradni zaključek investicije.

V programu, ki ga je vodila Branka Smole, so z glasbenima točkama nastopili člani Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora in mladi harmonikaš Luka Planinšek, igralca Ivan Berlot – Taubi in Bojan Dornik – Fonza pa sta poskrbela za kratek vmesni skeč. Župan Tomaž Tom Mencinger je v govoru poudaril pomembnost investicije, ki bo ne le razbremenila promet skozi naselji Lipce in Blejska Dobrava, temveč bo tudi olajšala dovoz tovornjakov do industrijske cone Črna vas ter omogočila izgradnjo kanalizacije na Lipcah. Zahvalil se je tudi izvajalcem, nadzoru in strokovnim sodelavcem občinske uprave, nazadnje pa za njihovo potrpežljivost tudi samim krajanom Lipc in Blejske Dobrave. Predsednik krajevne skupnosti Blejska Dobrava Anton Hribar je dan odprtja označil kar za manjši praznik, saj je bila obvozna cesta težko in dolgo pričakovana, uporabnikom ceste pa je zaželel varno uporabo ceste in pločnika ter jih hkrati opozoril na nujnost upoštevanja cestnoprometnih predpisov.

Prvi napori za začetek investicije sicer segajo že v leto 2010, ko so bila s strani Občine Jesenice pridobljena potrebna zemljišča. Po izdelavi projektne dokumentacije je bilo konec leta 2015 pridobljeno gradbeno dovoljenje, septembra 2017 pa je izvajalec, Gorenjska gradbena družba, začela z deli. V sklopu projekta je bila zgrajena 700 metrov dolga cestna povezava od križišča z regionalno cesto Jesenice–Kočna–Gorje do industrijske cone Črna vas, hkrati pa tudi pločnik in cestna razsvetljava ob celotni dolžini obvoznice. Dela so bila zaključena julija 2017, v začetku septembra pa je bilo za investicijo izdano tudi uporabno dovoljenje. Celoten projekt je vreden pol milijona evrov, od česar je Občina Jesenice zagotovila 400.000 €, 100.000 € pa je prispevala država.  

Prebrano 2569 krat Nazadnje urejano na četrtek, 05 oktober 2017 15:22