Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2017 22

Občina Jesenice si vse bolj prizadeva za razvoj turizma

Občina Jesenice si vse bolj prizadeva za razvoj turizma, saj želi izkoristiti naravne in kulturno zgodovinske prednosti, ki jih ima. Eden izmed potencialov za razvoj turizma so vsekakor Karavanke.

 

Občina Jesenice si vse bolj prizadeva za razvoj turizma, saj želi izkoristiti naravne in kulturno zgodovinske prednosti, ki jih ima. Eden izmed potencialov za razvoj turizma so vsekakor Karavanke. Tam bo zdaj v okviru mednarodnega evropskega projekta nastala gorska kolesarska pot. Vodja oddelka za gospodarstvo Vera Djurić Drozdek.

ROMANA PURKART

 

Ta projekt je bil v bistvu prijavljen na čezmejno sodelovanje Interreg in na operativni program Slovenija Avstrija. V katerem sodelujejo omenjene občine tukaj na slovenski strani in pa seveda na avstrijski strani. V projektu nas sodeluje 12 partnerjev. Morda je potrebno tudi to izpostaviti, da je bil to edini projekt, ki je bil potrjen na temo turizma. Kajti mi ga še vedno vidimo predvsem, da sodi na področje turizma kajti nekaj infrastrukture bo tudi vzpostavljeno za te potrebe seveda pa turizem in šport gresta vedno lahko z roko v roki in ta projekt bo prinesel kar zadeva Jesenice konkretno bomo izgradili Učni kolesarski center in sicer na Pristavi v kurirskem domu, ki ga bomo za te potrebe ustrezno obnovili. Torej bo predstavljal učni center poleg tega bo pa zunaj tudi leseni poligon, ki pa bo tudi primeren za ljudi z gibalnimi ovirami. Kajti velikokrat ravno ljudje s takšnimi ali drugačnimi ovirami ne morejo doživeti teh aktivnosti v naravi. Tako, da jaz mislim, da to je res ena prednost tega projekta. Sama gorska daljinska pot pa bo povezovala obmejne občine na naši strani in seveda bo tudi vzpostavljena povezava od Žirovnice preko Jesenic naprej v Kranjsko goro.

Mag. VERA DJURIĆ DROZDEK

Zvočni posnetek prispevka

Vir: Radio Triglav, Oddaja: LOKALNE NOVICE, 21.3.2017

Prebrano 2831 krat Nazadnje urejano na sreda, 22 marec 2017 16:13