Skok na osrednjo vsebino

Najave

avg 2023 30

2. septembra Dan Jeseničanov na Golici

2. septembra Dan Jeseničanov na Golici Janko Rabič

Pri Planinskem društvu Jesenice ob ostalih društvenih dejavnostih posebno pozornost namenjamo spodbujanju zdravega gibanja v gorski naravi, tako med člani kot med vsemi prebivalci občine Jesenice pa tudi širše.

Vse vabimo, da se nam v soboto, 2. septembra, pridružite  na tradicionalnem srečanju Jeseničanov na Golici. Srečanje pri koči našega društva se bo začelo ob 11. uri.

Pripravili bomo krajši  kulturni program, dobrodošlico bo vsem zaželel predsednik našega društva. Letošnje srečanje bo hkrati pomenilo uvod v praznovanje jubileja - 100 obletnice ustanovitve Planinskega društva Jesenice.

Prihodnje leto bo okrogli jubilej, 40 obletnico, praznovala tudi naša priljubljena postojanka na Golici. Leta 1979 so člani  društva sklenili, da na temeljih nekdanje Spodnje koče na Golici zgradijo novo. Po petih letih priprav in gradnje so jo 3. junija leta 1984 slavnostno predali namenu. Na srečanje še posebej vabimo takratne odbornike in graditelje koče, da nam v klepetu zaupajo kakšno zgodbo. Ob tej priložnosti bomo v koči odprli krajšo razstavo, vse pa tudi prosimo, da prinesejo s seboj kakršno koli gradivo, fotografije, dokumente ali predmete povezane z gradnjo. 

Torej nasvidenje 2. septembra na srečanju Jeseničanov pri Koči na Golici.

Ne bo odveč ponovno opozorilo vsem, da vzamejo s seboj ustrezno planinsko opremo in obutev. Upoštevati je treba, da se vremenske razmere v gorah lahko hitro spremenijo, naša Golica pri tem ni nobena izjema. V primeru zares slabega vremena bo srečanje odpadlo, o tem  vas bom obvestili nekaj dni prej.

Prebrano 508 krat Nazadnje urejano na sreda, 30 avgust 2023 16:30

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave