Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2022 30

Veseli december v občini Jesenice

V občini Jesenice bo december po dveh "koronskih" letih, polnih omejitev, ponovno pester. Zavod za šport Jesenice namreč pripravlja zanimive dogodke, od športnih do glasbenih, najmlajše pa bosta obiskala tudi dva decembrska dobra moža.

Decembrsko dogajanje se bo pričelo že ta petek, 2. decembra, z Miklavževim dobrodelnim curling turnirjem v Športni dvorani Podmežakla. Člani Curling kluba Jesenice obljubljajo dogodek, poln druženja in zabave, hkrati pa tudi dobrodelnosti, saj bodo tudi letos zbirali sredstva za socialno ogrožene družine v okviru Zveze društev prijateljev mladine Jesenice.

V ponedeljek, 5. decembra, si bodo lahko otroci in njihovi starši v Kinu Železar ogledali otroško predstavo Skoraj najboljši cirkus v izvedbi Teatra Cizamo, obiskal pa jih bo Miklavž v družbi angelov in parkljev. Organizatorja, Zavod za šport Jesenice in Mladinski center Jesenice, prijazno opozarjata, da dvorana Kina Železar sprejme okrog 400 obiskovalcev, zato vse tiste, ki ne bodo mogli biti med njimi, vljudno vabita, naj počakajo na trgu Toneta Čufarja, kamor jih bo Miklavž prišel pozdravit takoj po predstavi. Okrog 18. ure bo omenjeni dobri mož skupaj z zbranimi na trgu Toneta Čufarja prižgal praznične luči, sledila pa bo še otvoritev zunanjega drsališča.

V petek, 23. decembra, bo trg Toneta Čufarja glasbeno obarvan, saj bo obiskovalce zabavala glasbena skupina Yugo nostalgica, ki z jugo rock hiti zabava tako starejše kot mlajše generacije obiskovalcev.

Še posebej pester in razgiban bo zadnji teden v letu. V torek, 27. decembra, si lahko obiskovalci v Športni dvorani Podmežakla ogledajo novoletno pravljico na ledu v izvedbi Drsalnega kluba Jesenice, v sredo, 28. decembra, bo trg Toneta Čufarja obiskal še Dedek Mraz v družbi Čarodeja Tonija, v četrtek, 29. decembra, pa bodo na istem mestu občinstvo razgreli člani lokalne glasbene skupine Guni. V petek, 30. decembra, bo možno spremljati zdaj že tradicionalni sprevod jeseniških športnikov z baklami in lučkami, ki mu bo sledil še koncert HELP! A Beatles Tribute Band, četverice fantov, ki s prepevanjem skladb legendarne skupine The Beatles navdušuje staro in mlado doma ter po svetu. Tudi zadnjo noč v letu bo dogajanje potekalo na trgu Toneta Čufarja – obiskovalci bodo lahko novo leto pričakali v družbi in ob glasbi The West banda.

Prebrano 874 krat Nazadnje urejano na četrtek, 01 december 2022 10:18