Skok na osrednjo vsebino

Najave

jul  2021 08

Olimpijska bakla prihaja na Jesenice

V soboto, 10. 7., se bo olimpijska bakla, ki potuje skozi vseh 212 slovenskih občin, na poti v Tokio ustavila tudi na Jesenicah. Simbolično pot bo ob 17.00 pričela pred Športno dvorano Podmežakla, od koder jo bodo jeseniški športniki ponesli mimo Stare Save, čez mostova na Hrenovici in mimo Gimnazije Jesenice do Kopališča Ukova. Na poti proti cilju jo bo pozdravil Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora. Pot po Jesenicah bo bakla simbolično zaključila okoli 17:30 na skakalnem stolpu na Kopališču Ukova, kjer jo bosta v družbi številnih jeseniških športnikov pričakala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec in v odsotnosti župana jeseniški podžupan Miha Rezar.

Za sobotne obiskovalce kopališča je Zavod za šport Jesenice ob sprejemu bakle pripravil nekaj dodatnih aktivnosti:

  • pozdrav Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora,
  • rekreacijski turnir v vaterpolu (16.30),
  • tekmovanje v skokih v vodo in nastop udeležencev kampa Dunking Devils (16.30),
  • akvatlon za otroke, 50m plavanja, 2 kroga teka okrog bazena (18.30),
  • 30. jeseniški akvatlon, plavanje v dolžini 1000m, tek v dolžini 3700 m poteka po makadamski poti v dveh krogih (19.00).

Vstop na kopališče bo od 16.00 dalje brezplačen.

Ob predvidenem večjem številu obiskovalcev kopališča in v izogib slabi volji ob iskanju prostora za parkiranje predlagamo, da ob obisku Kopališča Ukova, v kolikor je možno, svoje jeklene konjičke pustite doma.

Dogodek organizira jeseniška regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, Športno zvezo Jesenice in Občino Jesenice.

Prebrano 750 krat Nazadnje urejano na petek, 09 julij 2021 08:39

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave