Skok na osrednjo vsebino

Najave

jun  2020 10

Kulturkafe - vabilo na srečanje

VABIMO,

da se pridružite srečanju,

Kulturkafe

Muzej kot prostor ustvarjalcev kulturnih kreativnih vsebin,

ki bo v torek, 16. 6. 2020 ob 18:00 v dvorani Koplern na Stari Savi.

Gornjesavski muzej želi odpreti svoje muzejske hiše tudi ostalim lokalnim ustvarjalcem kreativnih vsebin, s katerimi bi lahko navsezadnje oblikovali kulturno ozaveščeno družbeno okolje. Muzejsko območje Stare Save bo tako postalo kulturno družabno stičišče. Samo muzejsko področje bo nudilo mesto, prostor, ki združuje prostovoljce, umetnike, fotografe, glasbenike, ustvarjalce in strokovnjake s področja kulture, sociologe in mladinske delavce. Prostori muzejskih hiš naj bi delovali kot prostori razvojnih možnosti; v prvi vrsti ga ne smemo razumeti kot galerijski/razstavni prostor za uporabnike, ampak predvsem kot prostor v katerem potekajo številne dejavnosti s področja kulturnega ustvarjanja, svetovanja in druženja, navsezadnje izmenjave mnenj in nabiranje znanj. Muzej bo pri tem nudil poleg prostorov tudi strokovno pomoč in preostalo podporo za izvedbo dogodkov. Muzejska hiša bo tako postala mesto kjer posamezniki v kulturi in kulturna društva v sodelovanju z muzejem lahko izvajajo predstavitve, predavanja, okrogle mize in pogovore, delavnice ter druge dogodke.

Na srečanju bo predstavljena možnost vključevanja kreativnih prostovoljcev in drugih kulturnih organizacij v pilotni evropski projekt InduCCI programa Interreg Srednja Evropa. Z njim želimo obogatiti muzejsko dejavnost in program v fužinarskem naselju na Stari Savi - kulturnem spomeniku državnega pomena, ki ga nameravamo vključiti v Dneve evropske kulturne dediščine in TKD 2020, ki bodo potekali pod sloganom Spoznaj? Ohrani. Varuj!

Kolpern, Fužinska cesta 2, 4270 Jesenice, info: Gornjesavski muzej Jesenice, tel. +38545833503, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prebrano 1166 krat Nazadnje urejano na sreda, 10 junij 2020 16:36

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave