Skok na osrednjo vsebino

Najave

maj 2020 15

Prostovoljstvo za kulturno dediščino - predstavitev prvega sklopa izobraževanja za prostovoljce

V povezovanju med Ljudsko univerzo Jesenice in Gornjesavskim muzejem Jesenice, v okviru projekta Prostovoljstvo za kulturno dediščino in ob Mednarodnem muzejskem dnevu, bo v ponedeljek, 18. maja 2020, potekala predstavitev prvega sklopa izobraževanja za prostovoljce za delo v Gornjesavskem muzeju Jesenice.

Prvo izobraževanje je sestavljeno iz treh delov:

V ponedeljek, 18. maja 2020, ob 10. uri bo preko linka https://meet.jit.si/starasava potekala e-predstavitev izobraževanja za prostovoljce in predavanje z naslovom MUZEOLOGIJA, MUZEJSKA ETIKA IN PROSTOVOLJCI V MUZEJU, ki sta ga pripravila Irena Lačen Benedičič, v. d. direktorice Gornjesavskega muzeja Jesenice, in Aljaž Pogačnik, umetnostni zgodovinar in kustos v Gornjesavskem muzeju Jesenice. Na predavanju bo predstavljena veda o muzejih, ki se ukvarja s spoznanji znanstvenih disciplin in muzejske predmete obravnava kot sredstva za posredovanje znanja. Delo in naloge muzejskih sodelavcev, informatorjev, varuhov muzejskih zbirk in razstav, sprejem obiskovalcev v muzejski prostor.

Med 19. in 22. majem 2020 bo potekalo samostojno delo udeležencev (terenske vaje) in brezplačni ogledi muzejskih zbirk in razstav udeležencev z beleženjem svojih opažanj (v besedi in/ali sliki) na lokacijah Gornjesavskega muzeja Jesenice.

25. maja 2020 bo ponovno srečanje s prostovoljci z evalvacijo prostovoljskega dela na terenu.

Udeleženci bodo pridobili osnovna znanja o delu muzeja, njegovem poslanstvu in vlogi v sodobni družbi ter konkretnem pričakovanem delu prostovoljcev v muzeju.

Vljudno vabljeni, da se pridružite!

Prebrano 998 krat Nazadnje urejano na nedelja, 17 maj 2020 22:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave