Skok na osrednjo vsebino

Najave

sep  2019 03

Na Jesenicah prihajajoči vikend že 6. Festeelval

Drugi septembrski vikend na Jesenice že tradicionalno prinaša Festeelval in s tem množico zanimivega dogajanja za vse generacije. Za organizacijo so tokrat poskrbeli Klub jeseniških študentov, Mladinski svet Jesenice, Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice. Prireditev, tako kot pretekla leta, tudi letos sofinancira Občina Jesenice.

V petek, 6. septembra, bodo organizatorji Festeelval otvorili na Stari Savi in v dvorani Kolpern, s projektom Back to School HIP HOP jam. Na Jesenice prihajajo plesne skupine iz Slovenije, Francije, Italije, Avstrije in Slovaške, ki so za naše občinstvo pripravile edinstvene showcase, tekom večera pa se bodo tudi plesno spopadli. Ogledali si boste lahko tudi plesne spopade 1 na 1 v kategorijah HIP HOP in House, v katerih pa lahko sodeluje prav vsak.  HIP HOP spektakel bodo popestrili še DJ K'POW, DJ Jack'O, delavnica grafitiranja ter presenečenje večera, ki ga bomo razkrili v prihajajočih dneh.

S programom bomo nadaljevali tudi v soboto, 7. septembra na Trgu na Stari Savi. Najprej bodo na svoj račun prišli otroci, za njih namreč pripravljamo različne animacije in kovaške igre. Ker je začetek jeseni idealen čas za piknike, bo od 12.00 do 16.00 potekal Mestni piknik, ki bo vseboval vse, kar dober piknik potrebuje: okusne jedi iz žara, hladno pijačo in super glasbo. Od 14.00 dalje se vam bodo v sklopu 4. vseslovenskega kovaškega srečanja predstavili kovači iz vse Slovenije, ki za vas pripravljajo pester program. Na stojnicah se bodo predstavili lokalni ustvarjalci in društva, vse skupaj pa bo spremljal glasbeni program lokalnih glasbenikov in nastop country plesalcev. Večerni del bo popestril koncert hrvaške glasbene skupine Skyburst, lokalnega kitarista in vokalista Samota Pivača, ki je poznan pod umetniškim imenom Samuel Blues ter nastop lokalnih glasbenikov, ki ustvarjajo pod imenom Glasbena mineštra.

Nedelja, 8. septembra, bo obarvana povsem kulturno. Ob 17.00 bo v Pudlovki na Stari Savi potekala gledališka produkcija Celofan, ki jo je pripravila mladinska gledališka skupina VI2. Za zaključek programa si bo ob 20.30 za Gledališčem Toneta Čufarja v drive-in kinu možno ogledati film kar iz udobja svojega avtomobila.

Program Festeelvala je namenjen prav vsem in je brezplačen.


festeelval

Prebrano 2723 krat Nazadnje urejano na sreda, 04 september 2019 11:07

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave