Skok na osrednjo vsebino

Najave

jun  2019 13

Kulturna mavrica 2019

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic« tudi letos prikazuje bogato kulturno izročilo, ki ga v sebi nosijo prebivalci mesta Jesenic, preko pestrih nastopov sodelujočih društev, sprevoda po ulicah mesta in s predstavitvijo kulinarike in kulture na stojnicah. Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 15. junija 2019.

Program bomo v primeru lepega vremena otvorili ob 17.30 uri s SPREVODOM FOLKLORNIH SKUPIN, ki bodo s postankom na Trgu Toneta Čufarja in kratkimi predstavitvami skupin vabile k ogledu večernih nastopov.

S pričetkom ob 19. uri se bodo na odru predstavile skupine iz domačih društev:

  • KUD Triglav Slovenski Javornik - Jesenice,
  • KŠD Bošnjakov BISER Jesenice,
  • Makedonsko KD ILINDEN Jesenice,
  • KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica,
  • KŠD Hrušica,
  • Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora.

Tokrat bodo program obogatile skupine gostujočih društev: KUD »ABRAŠEVIĆ« Kraljevo in Folklorna skupina »DUKATI« Čačak iz Srbije.

Po končanem programu si boste na stojnicah lahko ogledali predstavitev kulture posameznih narodov in preizkusili tradicionalne jedi, ki vas bodo zagotovo navdušile.

Vabljeni k ogledu utrinkov iz lanskoletne Kulturne mavrice Jesenic na Facebook profilu dogodka: KulturnaMavrica.

Organizatorji: Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice in Zveza kulturnih društev Jesenice. Prireditev omogočata: Občina Jesenice in Urad RS za mladino. Prireditev podpirajo: Gorenjski Glas, Radio Triglav, Cvetličarna Zvonček-S d.o.o., Foto Vidmar s.p., Relief laserska gravura s.p., Gornjesavski muzej Jesenice.

Prebrano 3332 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave