Skok na osrednjo vsebino

Najave

sep  2018 12

Teden, posvečen mobilnosti

V občini Jesenice bodo v evropskem tednu mobilnosti, ki vsako leto poteka od 16. do 22. septembra, organizirane različne aktivnosti. Poleg že utečenih zanimivih vsebin so letošnja novost tudi delavnice za starostnike in omejitev prometa na cesti mimo Osnovne šole Koroška Bela.

Občina Jesenice si že nekaj let na različne načine prizadeva osveščati jeseniško javnost o pomenu trajnostne mobilnosti, poleg različnih prometnih ukrepov tudi preko različnih medijev, delavnic, predstavitev in drugih dogodkov. Eden od takšnih dogodkov je zdaj že tradicionalno sodelovanje pri Evropskem tednu mobilnosti (ETM), ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom. Letos ta poteka pod geslom »Združuj in učinkovito potuj«. Program ETM 2018 v občini Jesenice se bo začel v ponedeljek, 17. septembra, z delavnicami za starostnike z naslovom »Ostanimo mobilni«, ki bodo med 9. in 13. uro potekale v Kolpernu na Stari Savi (povabilo objavljamo tudi v priponki). Obiskovalci delavnic se bodo lahko seznanili s pozitivnimi vplivi hoje in gibanja na počutje in zdravje, z bolj prijazno ureditvijo mestnih površin pešcem in kolesarjem ter koliko lahko privarčujemo, če avto ni naša prva izbira prevoza. V torek, 18. septembra, bo v sodelovanju z GARS Jesenice na celotnem območju Jesenic potekala akcija »Rdeči karton«, s katero bomo označevali parkirane avtomobile, ki onemogočajo dostop intervencijskih vozil do stavb v primeru požara. Glavnina dejavnosti se bo odvijala v četrtek, 20. 9. 2018, ko bomo omejili motorni promet osebnih vozil v okolici občinske stavbe, osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Na ta dan bodo na različnih lokacijah po Jesenicah potekale tudi različne aktivnosti, delavnice in predstavitve na temo trajnostne mobilnosti. Na ta dan bo med 7. in 14. uro zaprta tudi Cesta talcev na Koroški Beli na odseku mimo osnovne šole.

 

Vse omenjene aktivnosti so brezplačne in namenjene vsej zainteresirani javnosti, zato vas vljudno vabimo na eno od lokacij z eno od oblik trajnostne mobilnosti – peš, s kolesom ali na ta dan brezplačnim mestnim potniškim prometom, s tem pa podprete trajnostno mobilnost in prispevate k bolj zdravemu in prijetnejšemu bivanju v občini Jesenice.

Prebrano 3036 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 17 september 2018 08:04

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave