Skok na osrednjo vsebino

Najave

jan  2018 08

Na Jesenice prihaja slovenska bakla

Jesenice, 8. 1. 2018 – Jesenice so eno izmed 8 mest, ki jih bo obiskala olimpijska oziroma slovenska bakla. Ta bo na Jesenice, natančneje v Športno dvorano Podmežakla, pripotovala v četrtek, 11. 1. 2018, ob 17.00.

Olimpijski komite Slovenije bo jutri, 9. januarja, natanko mesec dni pred slavnostno otvoritvijo zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, prižgal svojo olimpijsko baklo. Namen projekta je potovanje slovenske bakle po Sloveniji ter ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji. Jesenice so eno od osmih slovenskih mest, ki jih je doletela čast, da pozdravijo olimpijsko oziroma slovensko baklo, s katero bomo slovenskim športnikom na približujočih se zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji zaželeli veliko tekmovalnih uspehov.

Slovenska bakla bo obiskala 8 krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo in ponosni smo, da so Jesenice med njimi. Na Jesenicah se bo ustavila v četrtek, 11. 1. 2018, okrog 17. ure v Športni dvorani Podmežakla. Program v dvorani se bo sicer odvijal že od 16. ure, ko se bodo obiskovalci, od najmlajših do najstarejših, lahko preizkusili v petih simboličnih olimpijskih izzivih in si s tem prislužili simbolično darilo OKS –ZŠZ. Okrog 17. ure bodo nekdanji olimpijci prinesli v dvorano olimpijsko baklo, ki jo bodo okrog 16.30 pred Kolpernom prevzeli od jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja (in se nato sprehodili do dvorane). V dvorani bodo ob olimpijskem protokolu in kulturnem programu v izvedbi pevskega zbora Osnovne šole Prežihovega Voranca in Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska gora učenci in dijaki prebrali tudi lepe želje za slovenske športnike.

V projektu Slovenska bakla bodo sodelovali vrhunski športniki, olimpijci in nosilci olimpijskih kolajn ter navijači. Bakla bo, poleg Jesenic, obiskala še Mojstrano, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Ljubljano in Črno na Koroškem, vseskozi pa jo bo spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, bomo osrednjo pozornost usmerili v olimpijce, rojene v tistem kraju, ki so pustili pomemben pečat v slovenski olimpijski zgodovini.

 

Pridružite se tudi vi številnim podpornikom, ki bodo ponesli slovensko baklo in prispevajte svoj delež k uspehom naših olimpijskih junakov!

Prebrano 2609 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 08 januar 2018 14:46

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave