Skok na osrednjo vsebino

Najave

feb  2018 01

RAGOR OBVEŠČA: Vabilo na Zaposlitveni sejem

V petek, 16. februarja, bo v Kolpernu na Jesenicah med 12. in 16. ure potekal Zaposlitveni sejem; kot lani, tudi letos v so-organizaciji Mladinskega sveta in COWORKING PLAVŽ.

Osnovni namen prireditve je pokazati mladim, da imajo lahko na Jesenicah lepo prihodnost, da obstajajo odlična podjetja in da dobrih delovnih mest ne bo manjkalo. Na sejmu se bodo predstavila najpomembnejša podjetja v občini in udeležencem pojasnila, kakšne profile bodo potrebovali in tudi na katere šole se je treba vpisati, da bi se kandidati usposobili za ponujena delovna mesta. Zato bosta na sejmu prisotni tudi Gimnazija Jesenice in Srednja šola Jesenice, ki bosta predstavili potek šolanja na svojih ustanovah; kako to poteka na univerzitetnem nivoju, pa bodo predstavili študentje, predvsem naravoslovnih in tehničnih usmeritev, pa tudi študentje medicine, saj bo zaposlitvene možnosti predstavila tudi Splošna Bolnišnica Jesenice, drugi največji zaposlovalec v občini. Predstavila se bo tudi @Europe Direct Gorenjska, ki bo imela izobraževalno-predstavitveno stojnico, kjer bo priložnost spoznati EU programe in možnosti, ki se ponujajo za ciljno skupino brezposelnih oseb in mladih. Pokazali vam bomo tudi, kako si pripravite svoj EUROPASS življenjepis.

Sejem je namenjen vsem iskalcem zaposlitve, v prvi vrsti pa mladim, ki se šele odločajo za življenjsko usmeritev, in tistim, ki so jo že izbrali, so pred zaključkom šolanja ali celo že iščejo prvo zaposlitev. Zlasti za mlajše udeležence, tiste iz osnovnih šol, pa bi bilo dobrodošlo spremstvo staršev, saj se otroci pred odločitvijo o nadaljnjem šolanju praviloma posvetujejo z njimi. Torej, tudi starši so dobrodošli.

 

In še osnovne informacije o poteku zaposlitvenega sejma:

Na vhodu bodo obiskovalci prejeli osnovna navodila, zloženko Poslovnega kluba Jesenice in (seveda brezplačno) vstopnico na sejem. Na prireditvenem prostoru bo imelo vsako podjetje svojo stojnico, na kateri bodo obiskovalci dobili informacije o podjetju, katere zaposlitve načrtujejo, usmeritve glede šolanja, o morebitnih štipendijah in predvsem odgovore na svoja vprašanja; o samem poteku šolanja na različnih ustanovah pa bodo obiskovalci dobili informacije nadstropje više.

Vsak obiskovalec se bo lahko udeležil tudi nagradne igre: na vstopnici je predvidenih pet mest za žige, vsaka stojnica (podjetje) bo imela svoj edinstven žig, ki ga bo lahko dobil vsak, ki se bo ustavil pri stojnici. Pogoj za udeležbo bo pravilno izpolnjena vstopnica in zbranih pet različnih žigov. Na stojnici Plavž coworkinga bo žrebalni boben, v katerega bodo obiskovalci lahko odvrgli izpolnjen del vstopnice. Žrebanje bo za osnovnošolce potekalo ob 13.15, za ostale pa ob zaključku sejma. Za prijetno vzdušje bo poskrbel moderator Nejc Šmit. Prva nagrada je prenosnik, druga in tretja pa tablični računalnik.

 

Prepričani smo, da bo udeležba sejma zanimiva in prijetna izkušnja, porabljen čas pa dobra naložba.

Prebrano 1651 krat Nazadnje urejano na petek, 02 februar 2018 15:00

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave