Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Pričenja se novo šolsko leto, s tem pa so običajno tako starši kot otroci postavljeni pred dilemo, katero obšolsko dejavnost bo obiskoval otrok. Čeprav je področij dejavnosti ogromno, je za zdravje otrok zagotovo najbolj koristen šport. Z namenom dodatne promocije zdravja in gibanja že v mladih letih, je Občina Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice in Športno zvezo Jesenice že drugo leto zapored pripravila informator o športnih programih, ki se izvajajo na Jesenicah v šolskem letu 2022/2023. Pripravljen je v želji, da bi otroci oziroma mladostniki ter njihovi starši v njem našli vse potrebne informacije o posameznih športnih programih, ki jih izvajajo jeseniška športna društva in klubi v prihajajočem šolskem letu ter se jim zainteresirani otroci in mladostniki lahko še priključijo. Morda kakšno aktivnost zase najdejo tudi starši.

Informator so starši otrok, ki obiskujejo jeseniške osnovne in srednje šole, v sodelovanju s šolami prejeli prek e-Asistenta, objavljamo pa ga tudi v priponki pod prispevkom.

Za prodajo solastniških deležev do 3/8 na nepremičnini z ID znakom: parcela 2175 844/1 in do 1/2 na nepremičnini z ID znakom: parcela 2175 844/2.

Na podlagi Razpisa volitev predsednika republike (Ur. list RS, št. 97/22), 7. člena Zakona o volitvah predsednika republike (Ur. list RS, št. 39/92) ter prvega odstavka 39. člena Zakona o volitvah v državni zbor (Ur. list RS, št. 109/06 - ZVDZ - UPB1, 23/17, 29/21), izdaja Okrajna volilna komisija 1. volilnega okraja 1. volilne enote (OVK Jesenice 1001) za izvedbo  volitev predsednika republike, naslednji

SKLEP

O DOLOČITVI VOLIŠČ TER NJIHOVIH OBMOČIJ ZA IZVEDBO VOLITEV PREDSEDNIKA REPUBLIKE 2022

 

Za izvedbo volitev predsednika republike, ki bodo v nedeljo 23. oktobra 2022, morebiten drugi krog volitev pa 13. novembra 2022, se za 1. volilno enoto, 1. volilnega okraja  (OVK Jesenice 1001) določijo naslednja volišča, sedeži in območja volišč:

Več v priloženem dokumentu.

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest v občini Jesenice v času volilne kampanje za volitve predsednika republike Slovenije, ki bodo 23. oktobra 2022.

V 82. letu starosti se je poslovil dr. Jože Mencinger, minister za gospodarstvo v prvi slovenski vladi, ekonomist, uveljavljeni profesor in častni občan občine Jesenice.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta USTVARJALNI PODJETNIK v mesecu septembru vabi na dve novi delavnici, in sicer:

na spletno delavnico »PINTEREST ZA BIZNIS« in na delavnico Do promo videa s telefonom v enem dnevu .

Delavnica »PINTEREST ZA BIZNIS« bo potekala v četrtek, 8. septembra 2022, ob 17.00 preko aplikacije Zoom.

Pinterest (www.pinterest.com) je virtualno omrežje, kjer lahko “pripenjate” fotografije in videoposnetke iz računalnika ali iz drugih spletnih strani. Omogoča vam, da si shranjujete in organizirate najzanimivejše stvari, ki jih najdete ali ustvarite. Je izredno enostaven za uporabo. Obiskuje ga in na njem raziskuje na milijone ljudi. Zakaj ga torej ne bi uporabljali tudi za potrebe svojega podjetja?

Vsebina delavnice:

  • Uvod v Pinterest in za koga je odlično marketinško orodje
  • Kako vzpostavimo poslovni Pinterest profil in kako ga optimiziramo
  • Kako deluje algoritem, kakšni so trendi in vedenje/profil uporabnikov
  • Kakšna so »pravila« objavljanja in opcije objav ter uporabni triki
  • Kako (organsko) povečati doseg objav (pinov) in s tem povečati promet na spletno stran
  • Primeri dobre prakse in kaj bi morali delati za hitrejši uspeh na Pinterestu.

Delavnica DO PROMO VIDEA S TELEFONOM V ENEM DNEVU pa bo potekala v četrtek, 15. septembra 2022, ob 17.00 v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice).

Video objava na Facebook, Instagram ali LinkedIn? Promocijski oglas za na YouTube? E-tečaj kot video on-demand?

Postanite hitri, samostojni in neodvisni in osvojite osnove snemanja in editiranja videov. Na delavnici si bomo pogledali: sestavljanje enostavnega video scenarija, kadriranje, osvetlitev, snemanje in resolucije, urejanje videa v brezplačnem video editor programu, dodajanje grafičnih in »stock« elementov. Vse kar potrebujete za svoj video, sta vaš pametni telefon in vaš računalnik. In nekaj dobrih nasvetov, sevedaJ

Delavnica bo potekala v izvedbi Blaža Branca in bo trajala cca 3 ure.

Udeležba na obeh delavnicah bo BREZPLAČNA.

Ker pa bo število mest za posamezni dogodek omejeno, so PRIJAVE OBVEZNE.

Prijave in dodatne informacije: Urška Luks, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Projekt Ustvarjalni podjetnik financirajo Občina Bled, Občina Gorje, Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora in Občina Radovljica. Prednost pri prijavi imate občani navedenih občin.

Izvajalec del v okviru Rekonstrukcije občinske ceste Prihodi - Planina pod Golico bo v petek 26.8. asfaltiral manjkajoči odsek z grobim asfaltom in v ponedeljek 29.8. s finim asfaltom. Z asfaltiranjem bo pričel ob 8:00 uri zjutraj. Do začetka del bo omogočen promet, med asfaltiranjem pa je predvidena popolna zapora ceste. Promet po cesti bo navedena dva dneva mogoč nekje po 18:00 uri.

Ker se asfaltira tudi del ceste priključka ceste za smer Križevec je praktično možen obvoz samo po gozdni cesti proti Javorniškem Rovtu.

V sobota in nedeljo bo cesta odprta za promet.

Zapora: petek 26.8. in ponedeljek 29.8. med 8h - 18h.

  • Nova ferata Dobršnik
  • Ruardova graščina brez sofinanciranja
  • Varčevanje s pitno vodo
  • Turisti so predvsem pohodniki
  • Pot jo pelje v fizioterapijo
  • Spoštljivo ob spominskem dnevu
  • Na lestvici najboljših podjetij
  • V novem muzeju tudi meteorit
  • Novosti v Zoisovem parku

Drugi naslovi:

Na lestvici najboljših; Obnova počivališča Lipce; Obnova počivališča Lipce; Obisk pobratene občine Valjevo; Obnova pokopališkega objekta; V novem muzeju tudi meteorit; Akvareli slepih in slabovidnih slikark; Ko ne bo več treme; Luka Potočar evropski podprvak; Zavzete priprave na novo hokejsko sezono; Novosti v Zoisovem parku; Nisi okej? Povej naprej; Praznik KS Podmežakla z nalivom; Osemdeset let od streljanja talcev; Jubilejni turnir domači ekipi balinarjev; Violina, klavir, abeceda vasi; Film Sava v Kolpernu; Poletne aktivnosti društva invalidov; Razstava steklenih mozaikov; Abstraktnost slik Tanje Eržen Rotar; Dan Jeseničanov na Golici; Počitnice na kmetiji; Upokojenci v poletnem ritmu; Zanimivo avtomobilistično tekmovanje na Hrušici ...

V Coventryju v Angliji so med 11. in 16. avgustom potekale Mednarodne igre šolske mladine (International Children's Games – ICG), ki so se jih (to besedilo sicer pišem tik pred odhodom delegacije na pot) letos prvič udeležili tudi mladi športniki in športnice z Jesenic.

V Angliji so sicer nastopali mladi športniki iz 32 držav, z vseh petih kontinentov, kar je bil zagotovo enkraten in nepozaben dogodek.

Mladi športniki so Občino Jesenice zastopali v malem nogometu (osem igralcev), košarki 3 na 3 (štirje igralci), plezanju (trije plezalci) in plavanju (dve plavalki). Vodja odprave je bil Aleš Ošljak, učitelj športne vzgoje na OŠ Koroška Bela, v spremstvu so bili še trije trenerji, na tekmovanjih sem mlade spodbujal tudi sam.

Mladi športniki na teh tekmovanjih ne tekmujejo pod državno zastavo, ampak zastopajo posamezno lokalno skupnost. S tem mladi utrjujejo tudi privrženost svojemu domačemu okolju.

Sredstva so namenjena za izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov v športu v letu 2022.

Pomanjkanje padavin in vročina letošnjega poletja nista prizanesla kmetijskim pridelkom. Strokovna komisija Občine Jesenice za ocenjevanje škode na kmetijskih zemljiščih, gozdovih in kmetijskih pridelkih, na podlagi sklepa Ministrstva za obrambo, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, zbira vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše v letu 2022, na prizadetih območjih katastrskih občin in prizadetih kulturah.

za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2175 489/27, v izmeri 20 m2.

Upravljavec javnega vodovoda JEKO Jesenice obvešča občane, da bo oskrba s pitno vodo motena oziroma prekinjena na cesti Borisa Kidriča 37c in 41, Kurirski poti št.:1, 1a, 3, 3a, 7a,  ter v naselju Javorniško nabrežje od št. 1 do 18, jutri  dne 18.8.2022 med 8:00 in 15:00 uro.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Sedemnajst mladih športnikov in športnic, ki so na Mednarodnih igrah otrok (International children's games) v Coventryju v Angliji med 11. in 16. avgustom zastopali barve Jesenic, se je skupaj s spremstvom danes zgodaj zjutraj polna nepozabnih doživetij in bogatih vtisov vrnila domov.

Uporabne povezave