Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2023 03

Jeseniške novice, 3. februar 2023-2

Jeseniške novice, 3. februar 2023-2 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Smuka na smučišču Španov vrh

Potem ko je sredi januarja obilna snežna pošiljka razveselila ljubitelje zime, so 22. januarja pognali tudi enosedežnico Španov vrh. Med šolskimi počitnicami smučišče obratuje vsak dan.

Župan imenoval dve podžupanji

Sabina Mulalić in Tina Repovž sta novi jeseniški podžupanji. Obe funkcijo opravljata nepoklicno.

Nova stanovanja pod Partizanom

Na Občini Jesenice pripravljajo vse potrebno za začetek gradnje dveh večstanovanjskih objektov v središču mesta, na območju pod TVD Partizan.

Dobrodelni koncert dijakov

Sedanji in nekdanji dijaki Gimnazije Jesenice so pripravili koncert Sprostite dobroto v sebi.

Junaki Španovega vrha

Največ vzponov na Španov vrh, 371, je lani nanizal Leopold Bizalj, Uroš Tkalec jih je naštel 365, Dajana Gašperin pa 263.

Častni občan bo Jaka Jeraša

Naziv častnega občana bo prejel Jaka Jeraša, plakete Občine Jesenice pa Leopold Bizalj, Milica Berlot in Lidija Dornig.

Dobili prvo doktorico znanosti

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin je tik pred novim letom prva doktorska študentka uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo.

Novi ukrepi za večjo varnost

Občinski štab Civilne zaščite je pripravil predstavitev rezultatov raziskav in nadaljnje ukrepe za zmanjšanje ogroženosti Koroške Bele.

Olimpijski bron za gimnazijko

Na Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi v Kolumbiji je dijakinja Gimnazije Jesenice Tifani Bergel osvojila bronasto medaljo.

Drugi naslovi:

Nižja cena toplote, S seje sveta KS Blejska Dobrava, Obnova Delavske in Kejžarjeve ulice, Župan na obisku v Šentjakobu v Rožu, Želi si doseči črni pas, Prihaja veliki hruščanski pustni karneval, Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov s področja socialnega varstva v občini Jesenice za leto 2023, Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2023, Javno naznanilo o razgrnitvi podatkov za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Jesenice za leto 2023, Javni razpis za sofinanciranje preventivnih projektov na področju dela z mladimi (otroki in mladostniki) v letu 2023, Javni razpis za sofinanciranje projektnega učenja za mlajše odrasle v letu 2023, ...

Dodatne informacije

Prebrano 965 krat Nazadnje urejano na četrtek, 02 februar 2023 16:10