Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2022 10

Jeseniške novice, 10. junij 2022-9

Jeseniške novice, 10. junij 2022-9 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Izbrali mis narcis

Konec maja, ko so narcise sicer že v razcvetu, so v Planini pod Golico ponovno gostili prireditev Miss narcis 2022. Isti dan so tekači v sklopu teka 6 ur Španovega vrha šteli vzpone na Španov vrh.

Trinajsti pohod na Golico

Na dan državnosti, 25. junija, bo Občina Jesenice v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice organizirala 13. 'pohod na Golico.

Peter Bohinec ostaja predsednik kluba

Hokejski klub HDD SIJ Acroni Jesenice v novi sezoni ostaja v Alpski ligi. Kmalu bo tudi jasno, kateri hokejisti bodo v naslednji sezoni igrali v članski ekipi.

Natečaj Portret 2022

V prostorih Mladinskega centra Jesenice so odprli razstavo fotografij natečaja Portret 2022, na katerem je sodelovalo več kot osemdeset mladih fotografov.

Draginih sto tekaških milj

Jeseniška ultratekačica Draga Žbontar je v začetku maja opravila poseben izziv – pretekla je sto milj dolg ultra trail tek v Vipavski dolini.

Na seji o ogrevanju

Na majski seji občinskega sveta so veliko pozornosti namenili problematiki ogrevanja. Koncesionar Enos OTE je lani posloval s 174 tisoč evri izgube. Cene do konca leta ne bodo zviševali.

Potrebujejo srčne socialne oskrbovalke

Jeseniški dom upokojencev je eden številnih domov, v katerih se srečujejo s pomanjkanjem kadra, zlasti socialnih oskrbovalk. Takoj bi jih zaposlili vsaj pet.

Naj komedijantka v Pekrah

Mateja Mlačnik je na festivalu komedije v Pekrah prejela priznanje komedijantka festivala za vlogo mame Marije v predstavi Za vse sem sama.

Gorenjski šmorn

V projektu KuhnaPaTo sodelujejo tudi učenci OŠ Koroška Bela in OŠ Toneta Čufarja. Na dogodku v Kranju so kuhali izbrane jedi, tokrat predstavljamo gorenjski šmorn.

Dodatne informacije

Prebrano 888 krat Nazadnje urejano na četrtek, 23 junij 2022 12:53