Natisni to stran
Aktualne novice – 29. in 30. maj Foto: Miro Podgoršek
maj 26

Aktualne novice – 29. in 30. maj

Zaradi slabega vremena v preteklih dveh vikendih in posledično pričakovanega povečanega obiska v prihajajočem vikendu vse obiskovalce vasi nad Jesenicami obveščamo, da bo prometni režim z zaporama cest v Javorniški Rovt in Planino pod Golico podaljšan na vikend 29. in 30. maj. Režim zapor ostaja enak (med 7. in 17. uro, v primeru manjše obremenitve bo zapora umaknjena prej), prav tako je enak vozni red brezplačnega avtobusnega prevoza. Osrednje parkirišče za obiskovalce je za Občino Jesenice, kamor skozi mesto obiskovalce usmerjajo table z napisom »P+R narcise«. Prehod mimo zapore je omogočen prebivalcem za zaporo, lastnikom vikendov za zaporo, gostom z rezervacijo v gostinskih in nastanitvenih obratih ter pri drugih ponudnikih, avtobusom, invalidom, interventnim službam in sorodnikom ter prijateljem domačinov, ki imajo zagotovljeno parkirno mesto pri svojcih oz. prijateljih.

Narcise trenutno cvetijo v srednjih nadmorskih legah, npr. v Javorniškem Rovtu in Planini pod Golico, na rovtih pod Golico, v nižjih legah (Plavški Rovt) je višek cvetenja že mimo. Na Golici se narcise šele odpirajo.

Vsi gostinski obrati vključno s Kočo na Golici so odprti in vas pričakujejo. Sedežnica Španov vrh bo obratovala v soboto in nedeljo med 10. in 14. uro. Planinske poti na Golico so z ustrezno planinsko opremo normalno prehodne.

Dodatne informacije: TIC Jesenice (04 586 31 78, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Vsem obiskovalcem želimo prijetno preživet čas med narcisami.

Prebrano 3968 krat Nazadnje urejano na 0, 27.05.2021 15:58