Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2020 04

Jeseniške novice, 4. december 2020-21

Jeseniške novice, 4. december 2020-21 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Prižig lučk v mestu in po domovih

Vstopili smo v praznični december in tudi letos bodo Jesenice praznično okrašene. Lučke bodo prižgali jutri, v soboto, na Miklavžev večer, ob 18. uri. Celoten decembrski program bo letos virtualen.

Predsednik vlade obiskal bolnišnico

Premier Janez Janša je obiskal Splošno bolnišnico Jesenice in se zahvalil ekipi za odlično, požrtvovalno delo v težkih razmerah.

Srčni redovnici kot prostovoljki

V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice kot prostovoljki pomagata tudi dve redovnici, sestra Martina Golavšek in sestra Milena Derlink.

Spomini starih Jesenic

Na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske so uredili novo tematsko sprehajalno turistično pot po najstarejšem delu Jesenic, naselju Murova.

Bo SIJ Acroni ogreval Jesenice

V jeseniškem podjetju začenjajo projekt, s katerim bodo proučili možnosti za vzpostavitev sistema izrabe odvečne toplote za daljinsko ogrevanje mesta.

Prenova predora poteka s polno paro

V sklopu prenove železniškega predora Karavanke je Strabag že odstranil železniška tira; po novem bo proga samo enotirna.

Čufarjeva plaketa predstavi Vozi, Miško!

Na letošnjih Čufarjevih dnevih, ki so potekali virtualno, je najvišjo oceno publike prejela predstava Visoška kronika v izvedbi KD dr. Ivan Tavčar.

Učenci so sami pekli domače žemljice

Posebej zanimiv tradicionalni slovenski zajtrk so kljub šolanju na daljavo pripravili na Osnovni šoli Koroška Bela.

Dodatne informacije

Prebrano 1393 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:47