Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2021 16

Evropski teden mobilnosti 2021 v občini Jesenice "Živi zdravo. Potuj trajnostno."

Danes se je začel Evropski teden mobilnosti 2021 (ETM 2021), ki bo trajal do naslednje srede, 22. septembra, že osmič zapored pa se mu pridružujemo tudi na Jesenicah.

Slogan ETM 2021 "Živi zdravo. Potuj trajnostno." se opira na raziskave mobilnostnih navad, ki kažejo močno korelacijo med potencialom za spreminjanje potovalnih navad in zdravjem.

Potreba po gibanju na prostem je zaradi posledic pandemije lani izdatno narasla, odločitev za aktivne oblike mobilnosti pa prinaša izjemne koristi za posameznike. Z njimi ne prispemo le do cilja poti, temveč hkrati pokrijemo dnevno potrebo po gibanju, izboljšamo možganske funkcije ter krepimo kondicijo in imunski sistem.

Zaradi korona razmer letos na Jesenicah ne bo organiziranih zunanjih dogodkov za širšo javnost, kljub vsemu pa tudi letos v okviru ETM ozaveščamo in vzpodbujamo tako otroke in odrasle k uporabi trajnostnih potovalnih načinov, kot so hoja, kolesarjenje in uporaba javnega potniškega prometa. V ta namen bo tudi letos v sklopu ETM organiziran brezplačni avtobusni prevoz, ki ga financira Občina Jesenice, in sicer v sredo, 22. septembra 2021. Za uporabo le-tega je, skladno z veljavnim državnim odlokom, potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

O ETM 2021 in na splošno o trajnostni mobilnosti piše tudi župan Blaž Račič v svojem aktualnem županovem kotičku.

Prebrano 662 krat